Световната пандемия предизвика невероятен хаос в световен мащаб през 2020г. Трудно можем да се сетим за обществен сектор, който не е засегнат от коронавируса. Въпреки това най-богатите хора на планетата са увеличи своето благосъстояние с повече от $5 трилиона. Последният списък на Forbes не само потвърждава инфромацията, но и разкрива, че броя на милиардерите е достигнал рекордни размери през изминалата година.

Само за последните 12 месеца са регистиррани 660 нови представители на престижната класация за най-богати хора на изданието. По този начин броя им достига до безпрецедентните 2755. Общото им благосъстояние се изчислява на $13.1 трилиона. За сравнение преди година най-богатите хора заедно притежаваха $8 млрд. 

От информацията разбираме, че 493-ма души за първи път попадат в класацията. Средно 17 часа са били необходими за появата на нов милиардер през 2020г. Почти половината от тях или 210 са от Китай и Хонг Конг, докато 98 от новите членове в списъка са граждани на САЩ.

 

 

Джеф Безос успява да изпревари конкуренцията, тъй като притежава $177 милиарда, което е ръст от $64 млрд., в сравнение с предходната година. Основен принос за успеха има невероятното увеличение в стойността на акциите на Amazon. Вторият най-богат човек в света за 2020г. е Илон Мъск.

Шефът на Tesla и Space X може да се похвали, че има $151 млрд. Само преди година Мъск заемаше 31 място в класацията на Forbes с личен капитал от $24.6 млрд. Акциите на Tesla отчетоха 705% ръст през последните месеци. Френският магнат Бернар Арно е на трета позиция, успявайки да дублира своето благосъстояние, което вече достига до $150 млрд.

Първите десет души в 35-тата годишна класация на Forbes притежават общо $1.15 млрд., спрямо $686 млн. преди година. Милиардерите на европейския континент са забогатяли с повече от $1 трилион от началото на пандемията досега.

 

Oще от Digital: Учените разкриха защо богатите хора се мислят за нещо повече от останалите