Qualcomm имат силно присъствие в сегмента на премиум смартфоните със своята популярна серия процесори Snapdragon. Oбикновено премиерата на следващия флагман в индустрията става през последните седмици на календарната година. Компанията не планира да променят добре познатия бизнес модел и ще покаже новия си процесор за смартфони от висок клас на 1 декември.

Първите реални устройства на пазара няма да дебютират преди началото на 2021г. Вече знаем някои детайли за Qualcomm Snapdragon 875, включително и факта, че ще бъде създаден с 5-нанометрова технология. Тази иновация ще гарантира по-малки размери на процесора, по-ниска консумация на енергия, но и по-висока производителност.

Може да ви прозвучи странно, но Samsung ще произвеждат процесора Qualcomm Snapdragon 875. По този начин ползотворното сътрудничество между двете компании ще продължи. Samsung получават поръчките на Qualcomm, тъй като разполагат с усъвършенствана 5-нанометрова EUV технология и необходимия производствен капацитет да произведат Snapdragon 875.

Именно заради това компанията ще получи правото да представи приоритетно смартфон, който използва 5nm процесор на Qualcomm.

 

 

Една от най-дискутираните теми в индустрията напоследък е желанието на Samsung да измесят премиерата на Galaxy S21 през януари. В предходни години флагманите от серията дебютирaха прeз февруари или март, но този път Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra ще се продават от 29 януари.

Почти сигурно това ще бъде първият смартфон с Qualcomm Snapdragon 875 процесор в световен мащаб. Останалите водещи производители също проявяват интерес към процесора и няма да се бавят дълго с премиерата на собствени смартфони, които го използват.

Благодарение на популярния блогър DigitalChatStation разбираме за още няколко дългоочаквани модела, които ще дебютират в началото на 2021г. Така например научаваме, че Honor няма да пуснат собствен модел със Snapdragon 875 преди януари въпреки отделянето на бизнеса им от Huawei.

Името на модела не е известно. Xiaomi подготвят поне две устройства от Redmi и BlackShark сериите, които ще видим през първите седмици на 2021г. Приблизително по същото време се очаква Oppo и OnePlus да покажат първите си Snapdragon 875 смартфони.

 

Още от Digital:  Qualcomm Snapdragon 875 и Snapdragon 875 Plus ще са новите процесори за смартфони от висок клас на компанията