Питате ли се кога телефонът ви ще получи най-новата Android актуализация? За съжаление, този въпрос тормози всички собственици на Android устройства и изглежда така като че ли скоро това няма да се промени.

 

Google предостави на своите партньори актуализацията Nougat на 22 август, а LG V20 беше първото устройство, което заработи с Android 7.0. Pixel телефоните бяха пуснати на пазара с Android 7.1., но почти всички други телефони трябва да бъдат актуализирани до последната версия на платформата.

 

Благодарение на androidauthority, можем да научим кои производители актуализират най-бързо своите Android телефони.

LG: 78 дни

LG пусна актуализация до Nougat за LG G5 само след 78 дни от излизането на версията. След по-малко от две седмици, Sprint LG G5 също бе сред първите   устройства които получиха актуализацията.

 

LG беше и сред първите производители предоставили актуализация до Marshmallow за своите устройства. Така че ако искате устройството ви да е сред първите, които ще получат актуализациите на новите версии на платформата, то тогава то трябва да е произведено от LG.

Motorola: 88 дни

Собствениците на Verizon Moto Z и Moto Z Force получиха актуализация на платформата до Nougat само след 88 дни. Motorola почти не променя интерфейса на Android и това е една от причините устройствата на компанията да са сред първите които получават актуализациите.

HTC: 95 дни

HTC също не успя да изнерви потребителите си, явно компанията е успяла да си вземе поука от минали години. Собствениците на HTC 10 получиха актуализацията до Nougat на 25 ноември, а собствениците на One M9 няколко дни по-късно, на 5 декември. Или HTC предостави Nougat ъпдейта  95 дни след като Google пусна заводската версия.

Sony: 99 дни

Sony успя да представи актуализацията до Nougat на своите потребители след 99 дни. Xperia X Performance беше първото устройство на компанията, което получи ъпдейта, следвано от Xperia XZ, Xperia X и X Compact.

OnePlus: 131 дни

OnePlus успя все пак да изпълнени обещанието си да представи актуализацията до Nougat за своите устройства до края на 2016 г. Устройствата на компанията получиха ъпдейта на 31 декември.

Samsung: 143 дни

Samsung имаше тежка година и това се отрази върху срока за представяне на актуализацията на Android. Собствениците на Galaxy S7 и S7 Edge получиха ъпдейта до Nougat след 143 дни.

Huawei: 149 дни

Huawei е най-големият производител на смартфони в индустрията след Samsung и Apple.Huawei вече представи своя интерфейс EMUI 5.0, базиран на актуалния Android Nougat 7.0, като флагманът Mate 9, както и P9, P9 Plus и Mate бяха първите апарати, които се възползваха от ъпдейта.

Вижте 7 технологични иновации, които ще имат новите смартфони