Много производители са предпочели именно Android за платформа, с която да работят устройствата им. Някои от тези производители са известни по цял свят, докато други само на определени пазари. Но ако има нещо, което да ги отличава един от друг, независимо от славата, това е тяхната политика за актуализациите на софтуера.

 

От Android Pit са съставили списък с производителите, които осигуряват добра поддръжка на Android актуализациите за своите модели устройства.

1. Google

Google не е технически производител, но работи в тясно сътрудничество с други компании за разработване на своята Nexus линия. Google осигуряват на своите Nexus устройства поддръжка до две години от излизането им на пазара.

2. Moto от Lenovo

Едно от най-големите предимства на това, че Motorola беше купена от Google е, че телефоните на компанията работят със заводската версия на Android. Това означава, че софтуерът работи много гладко, без да изисква висок клас хардуер и актуализациите излизат много бързо.

Това, което се надяваме е след придобиването на Motorola от Lenovo нещата да не се променят към по-лошо.

3. Sony

Японският производител също поддържа устройствата си за срок до две години от излизането им, като най-облагодетелствани са собствениците на устройствата от Xperia Z семейството. Xperia Z2 е най-старият модел, който получи Marshmallow актуализацията.

 

Още от Digital: Kои устройства ще поддържат Android 7.0 Nougat

 

4. HTC

HTC също е от тези производители, които искат да угодят на своите клиенти и осигуряват поддържа до две години от появата на устройствата им на пазара. One устройствата обикновено първи получават актуализациите, както и най-новите Desire устройства.

5. Huawei

Макар и бавно, много от устройствата на китайската компания Huawei, получават Marshmallow актуализация. Това важи за всички устройства от висок клас на компанията, въпреки че все още не е ясно дали Huawei P7, който беше пуснат преди две години ще получи актуализацията. Mate S получи Marshmallow.

 

Вижте кога смартфоните ще получат ъпдейт към Android N