Мобилните устройства ни осигуряват непрестанен достъп до интернет независимо къде се намираме и вече можем да се възползваме и от предимствата на бързите 4G мрежи в България. Анализатори от OpenSignal проведоха интересно проучване, което има за цел да покаже кои страни предлагат най-бърза скорост за достъп до интернет. Тяхното проучване е проведено между над 822 хил. потребители, които използват мобилния софтуер на компанията, предаде AndroidAuthority.

 

 

Moже би е изненадващо, но лидер по този показател е Южна Корея, където средната скорост на интернет е 41Мbps, а на втора позиция е Сингапур с 31Mbps, а челната тройка се допълва от Унгария с 26Mbps. Следващите държави на водещи места включват Австралия, Дания, Норвегия, Холандия, Литва, Япония и Швеция и така очертават първите десет в тази престижна класация. Вероятно ви прави впечатлени отсъствието на големи страни като САЩ и Великобритания, които според проучването осигуряват на гражданите си респективно 12.3 и 13.7Мbps. 

 

 

Любопитното е, че дори консервативна държава като Китай предлага по-бърз интернет от тях, тъй като според OpenSignal там тази стойност достига до 18Mbps. Данните разкриват, че в Скандинавия и Източна Европа скоростите са най-високи и в много от страните надхвърлят границата от 20Mbps, като Франция, Германия, Гърция, Италия и Португалия се ограничават до едва 13Mbps. В заключение ще отбележим, че на последно място в списъка е Индия, където тази стойност е само 5.3Мbps и това изследване доста интересно особено, ако пътувате често.

 

Вижте какво предстaвляват 3G, 4G и LTE мрежите