Google вече представиха бета версията на Android 11, която за първи път ни разкрива за подобренията, които можем да очакваме от софтуера. С течение на времето ще научаваме още повече за плановете на компанията да оптимизира интерфейса на новата платформа. 

Официалната премиера на Android 11 се очаква в началото на октомври заедно с Google Pixel 5. Въпреки, че има доста време дотогава можем да предположим кога водещите смартфони ще получат ъпдейта към платформата. 

Настоящата бета фаза на разработка означава, че компанията е на седмици от премиерата. Припомняме ви, че през миналата година Google представиха Android 10 на събитие, което се проведе на 3 септември 2019г. Можем да очакваме и сега разработчиците да се опитват да следват сходен график.

 

 

Сериозно доказателство е факта, че "11 Weeks of Android" конзолата за разработчиците вече е активна и включва описание за всички фази от създаването на операционната система. Всички предвидени задачи от 11-седмичния срок трябва по план да завършват в последната седмица на август. 

Това означава, че Google вероятно ще покажат финалната версия на Android 11 в първите дни на септември. Смартфоните, които са базирани на Android One ще бъдат едни от първите, освен устройствата от Google Pixel серията, които ще получат актуализацията.

Водещите производители ще трябва да проведат допълнителни тестове, преди да започнат да ъпдейтват своите настоящи модели.

Ето и пълния списък със смартфоните, които със сигурност ще получат Android 11, според Pocket-Lint.

 

 

Samsung 

Galaxy S20 Ultra
Galaxy S20 +
Galaxy S20
Galaxy S10 5G
Galaxy S10+
Galaxy S10
Galaxy S10e
Galaxy S10 Lite
Galaxy Z Flip
Galaxy Fold
Galaxy Note 10+
Galaxy Note 10
Galaxy Note 10 Lite
Galaxy A Quantum
Galaxy A90 5G
Galaxy A71
Galaxy A51
Galaxy A41
Galaxy A31
Galaxy A21s
Galaxy A21
Galaxy A11
Galaxy A01

 

Nokia 

Nokia 9 PureView 
Nokia 8.3
Nokia 8.1 
Nokia 7.2
Nokia 6.2
Nokia 5.3
Nokia 4.2
Nokia 3.2
Nokia 3.1 Plus
Nokia 2.3
Nokia 2.2
Nokia 1.3
Nokia 1 Plus

 

 

Google Pixel

Pixel 2
Pixel 2 XL
Pixel 3
Pixel 3 XL
Pixel 3a
Pixel 3a XL
Pixel 4
Pixel 4 XL

 

OnePlus

OnePlus 8 Pro (dev preview)
OnePlus 8 (dev preview)
OnePlus 7T Pro
OnePlus 7T
OnePlus 7 Pro
OnePlus 7
OnePlus 6T

 

Xiaomi

Xiaomi Mi 10 (beta)
Xiaomi Mi 10 Pro

 

Имайте предвид, че тепърва водещите производители ще използват своите социални акаунти, за да разкриват конкретни дати за предстоящите актуализации. Основните усилия отново са насочени към съкращаване на времето за разпространение и това е компонент, който Google подобрява с всяка изминала година.

Сигурността на личните данни и интеграцията на смартфоните с другите умни джаджи в домовете ни също са водещи акценти в Android 11. Най-реалистично е да очакваме флагманите на големите компании да започнат да получават актуализациите през ноември и още до края на годината да има разнообразие от модели предлагащи новите функции в Android 11 достъпни на пазара.

 

Още от Digital: Android 11 ще има секция подобна на Recycle Bin за възстановяване на изтрити файлове