HMD Global се опитват да разпространяват максимално бързо софтуерните актуализации към своите смартфони. Това е една от водещите причини да искате да се сдобиете с устройство на Nokia. Oт една страна това гарантира максимална сигурност, а от друга достъп до новите функции в Android.

Компанията не разработва собствен потребителския интерфейс, както другите производители, което улеснява целия процес. В края на миналата година HMD Global публикуваха официално списък с планирани актуализации към Android 11 за смартфоните на Nokia.

Данните разкриват, че собствениците на 15 различни устройства е планирано да се възползват от предимствата на ъпдейта в периода между четвъртото тримесечие на 2020г. и до края на второто тримесечие през 2021г. Въпреки това повече от половината смартфони все още не са получили желаната актуализация.

 

 

Разпространението на актуализацията за някои смартфони вече бе отложена, което накaра компанията да публикува нов списък, съобщава NokiaMob. Обновената информация разкрива, че популярни модели като Nokia 6.2, Nokia 7.2 и Nokia 9 PureView ще работят с Android 11 до края на третото тримесечие. Първоначално ъпдейтите се очакваха преди края на юли.

Все пак собствениците на седем устройства трябва да бъдат актуализирани до края на настоящото тримесечие. Преди края на юни Аndroid 11 ще може да се използва от Nokia 3.4, Nokia 5.3, Nokia 5.4, Nokia 1 Plus, Nokia 1.3, Nokia 1.4 и Nokia 2.4. Tрябва да отбележим, че е възможно да възникнaт допълнителни усложнения, които могат да наложат промени в новия списък.

 

Oще от Digital: Смартфоните Nokia имат най-надеждни софтуерни актуализации към Android, според ново проучване