HMD Global е компанията, която вдъхна нов живот на бранда Nokia с премиерата на атрактивно портфолио от смартфони с Android. Едно от големите предимства на устройствата, които предлагат е, че работят с Android One. Toва означава, че новите модели на Nokia оперират с т.нар. "чист Android". 

Oсвен достъпа до всички нови функционалности в операционната система тази характеристика гарантира максимално бързи софтуерни ъпдейти. Фрагментацията продължава да бъде един от най-големите проблеми на Android, но въпреки това HMD Global могат да се похвалят, че са компанията, която най-бързо актуализира своите смартфони. 

Другите производители използват допълнителни UI интерфейси, като оптимизациите към следващата версия на Android изискват повече време, което бави ъпдейтите. Сегашната ситуация няма да бъде по-различна и от HMD Global искат отново да изпреварят всички конкуренти при разпространeнието на Android 11. 

Компанията сега публикува и по-конкретни детайли кога собствениците на смартфони с бранда на Nokia могат да очакват актуализациите, инфoрмира TechRadar.

 

 

Официална публикация в Twitter също така разкрива, че Nokia Mobile са предоставили повече от 1000 ъпдейта през последите три години като част от ангажимента си към потребителите. Това гарантира максимална сигурност и достъп до най-новите функции на Google. 

Първите устройства, които ще бъдат актуализирани към Android 11 ще бъдат Nokia 2.2, Nokia 5.3, Nokia 8.1 и Nokia 8.3 5G. Това ще се случи още преди края на настоящата година. Компанията планира по-сериозна дистрибуция на Android 11 в началото на 2021г.

Ако всичко върви по план в периода между януари-март ъпдейта трябва да е достъпен за още пет устройства: Nokia 1.3, Nokia 2.4, Nokia 4.2, Nokia 2.3 и Nokia 3.4. Следващата вълна от актуализации е насочена към три модела, а именно Nokia 3.2, Nokia 7.2 и Nokia 6.2.

Собствениците на Nokia 1 Plus и Nokia 9 PureView ще получат ъпдейта в началото на второто тримесечие на 2021г.

 

Oще от Digital: 5 нови функции в Android 11, които ще направят смартфоните по-добри