Корейският производител попадна в центъра на вниманието преди седмици, когато се появиха спекулации за продажбата на мобилния им бизнес. Причината за подобни информации са проблемите, пред които е изправена LG в световния пазар на смартфони. Дори премиерата на иновативни устройства като LG Wing не са достатъчни да бъдат конкурентни на водещите брандове с Android.

LG обмислят всички потенциални възможности, включително и да се фокусират върху по-доходоносни сегменти като телевизори и смарт уреди за домовете. Независимо от бъдещото развитие на ситуацията собствениците на смартфони, които вече са представени от LG ще продължат да получават редовни софтуерни актуализации.

Това е важен ангажимент, който ще гарантира достъп до актуалните пачове за сигурност и ъпдейти на Google. От LG сега публикуваха официално повече детайли за устройствата, които ще получават актуализации към Android 11. Данните обхващат цялата календарна година и засягат смартфоните на европейския пазар, съобщава GizmoChina.

 

 

На този етап в списъка с предвидени ъпдейти попадат няколко модела. Едва ли е изненадващо, че собствениците на LG Velvet 5G ще могат първи да получат ъпдейта. Ако не възникнат неочаквани промени това ще се случи до края на април. Следващият смартфон, който очаква Android 11 на европейския континент е LG G8X. 

Това е единственото устройство, което по график трябва да бъде ъпдейтнато през второто тримесечие на годината. След това през есента са предвидени актуализации за 4G версията на LG Velvet, както и за LG G8S. Eдва през последното тримесечие собствениците на LG K52 и LG K42 ще могат да тестват Android 11.

Приблизително по същото време актуализациите ще са налични в Европа и за LG Wing. Компанията запазва правото си да продължи да добавя още устройства към актуалния списък с ъпдейти към Android 11.

 

Още от Digital: 5 нови функции в Android 11, които ще направят смартфоните по-добри