Huawei Mate 9 е първият смартфон на компанията, който получи ъпдейт към Android Nougat. След това компанията започна да актуализира и Huawei P9, P9 Plus и Mate към новата версия на мобилната платформа. Huawei също така са разработили и нов интерфейс с името Emotion UI 5.0, който включва допълнителни функции и е базиран на интерфейса на Android Nougat. В интернет сега се появи информация кога другите смартфони на Huawei ще получат дългоочаквания ъпдейт.

 

Следващото устройство, което ще бъде актуализирано към Android 7.0 е Huawei nova, което се очаква да се случи през март, информира TechRadar. Само месец по-късно собствениците на G9 Plus също ще имат възможността да изпробват сами новата платформа. През април Android 7.0 Nougat ще е достъпна и за Honor Note 8. Huawei планират да представят ъпдейт и за още две устройства. Това са Honor 6X и таблета Huawei M3, като те ще работят с платформата от май.

 

Tук е момента да отбележим, че компанията постоянно експериментира с бета версии на EMUI 5.0 интерфейса. Препоръчваме ви да изчакате финална версия, за да нямате проблем с устройството си. Ъпдейтите към Android Nougat ще имат важно значение за стратегията на Huawei в пазара на смартфони. Компанията полага много усилия да се конкурира по-успешно с другите производители, за да стане още по-популярно име в индустрията.

 

Вижте седем причини да ъпдейтнем към Аndroid 7.0 Nougat