Мicrosoft ще разкрият своята концепция за модерната операционна система на 24 юни. Компанията се очаква да представи официално Windows 11. Предстоящата актуализация вече е обект на много спекулации и ще въведе ключови промени в интерфейса. Много потребители си задават въпроса кога ще имат възможността да изпробват новостите в Windows 11.

С оглед настоящата стратегия на Microsoft можем да очакваме първо членовете на Windows Insider програмата да имат достъп до операционната система. Първите тестови версии вероятно ще са налични броени дни след официалното представяне на Windows 11. Реалната дистрибуция вероятно ще стартира през есента, когато ще стартират актуализациите към настоящите устройства с Windows 10.

Компанията разполага с три вътрешни канала за разработка на софтуер. Това са Dev Channel, Beta Channel и Release Preview. Дистрибуцията на операционната система зависи колко бързо ще бъдат преминати всички тестови фази преди да се отстранят различни бъгове и се премине към действителните ъпдейти за потребителите.

 

 

Логично е да се предположи, че ще са необходими няколко седмици, за да може Windows 11 да придобие финалния вид, който компанията иска. Почти сигурно реалните актуализации ще започнат през септември, съобщава PCWorld. Eдва ли ще е необходимо дълго време преди всички съвместими компютри да бъдат ъпдейтнати.

Със сигурност повече детайли за плановете на Microsoft ни очакват на 24 юни. Голямото събитие не само ще ни разкрие подобренията в операционната система, но също и кога да очакваме премиерата на Windows 11. По всичко личи, че следващите месеци ще бъдат доста интензивни за Windows екосистемата.

 

Още от Digital: Ето как ще изглежда Windows 11