Виртуалната реалност набира все по-голяма популярност сред потребителите по цял сят. Броят на VR устройствата на пазара се увеличава непрекъснато, заедно с този на мобилните приложения, поддържащи технологията. Ако сте използвали очила с виртуална реалност вероятно сте забелязали, че е необходимо да използвате допълнителни аксесоари, за да извлечете максимума от технологията. Това едновременно подобрява работата ни, но в същото време и отблъсква много потребители. 

 

 

Някои от водещите производители вече работят усилено как да отстранят това ограничение. Идеята е да се създадат още по-добри очила, които са по-компактни и не изискват допълнителен хардуер, предаде Futurism. В случай, че сте фенове на технологията е добре да знаете, че само след няколко години няма да ни се налага дори да използваме VR очила. Вместо това тези устройства ще могат да се свързват директно с човешкия мозък. Това ще им позволи да четат мислите ни, за да са максимално полезни.

 

Представители на компанията EyeMynd BrainwareVR смятат, че постепенно VR устройствата ще премахнат необходимостта да използваме какъвто и да е хардуер. Вместо това те ще си взаимодействат тях директно с мозъчните ни вълни. Крайният ефект е, че така ще можем по изцяло различен начин да се потопим във виртуалната среда, но и ще усещаме какво се случва в нея като мирис, вкус, температура и др. Подобна иновация има потенциала да промени изцяло представата ни за тази технология.

 

Вижте как човешкият мозък предвижда бъдещи събития