Squid Game се превърна в световен хит в популярната стрийминг услуга и една от най-успешните филмови продукции за 2021г. Атрактивният сюжет и динамичното развитие на първите девет епизода отново прикова вниманието ни към корейското кино след успеха на Parasite. Според официалните данни повече от 142 млн. потребители са гледали Squid Game през първите четири седмици след премиерата на 17 септември.

Популярността на продукцията е причината да виждаме снимки, мемета, кратки клипове и други референции към “Играта на калмари” в интернет. Съвсем логично успеха на Squid Game повдига въпроса дали ще има втори сезон. Официално от Netflix не са потвърдили дали планират да продуцират още еписоди на хитовия сериал.

Създателят на "Squid Game", Хуанг Донг-хиук направи интересен коментар в интервю за TheGuardian. Той сподели, че се водят интензивни преговори между него и Netflix, което определени като нещо нормално заради популярността на "Squid Game" в стрийминг платформиата.

 

 

Все пак Хуанг Донг-хиук признава, че разговорите продължават, но все още не е взел официалното решение дали да се съгласи на втори сезон. От интервюто разбираме още, че създателят на Squid Game е отворен към идеята да има още епизоди. Ако има втори сезон в него със сигурност ще има серии, които са написани и режисирани от други хора.

Това звучи като още една причина Netflix да одобрят проекта и да видим втори епизод на "Squid Game". Работата върху нов сезон ще изисква време и е малко вероятно премиерата да бъде през следващата година. Реалният времеви период за следващите серии е 2023г. Трудно е и да прогнозираме кои герои ще продължат ролите си и Squid Game. 

 

Oще от Digital: Защо трябва да внимавате, когато изтегляте Squid Game приложения от Google Play