Новото поколение смартфони на Apple е обект на постоянен интерес и спекулации в интернет пространството. Вече знаем доста неща за четирите версии на iPhone 13, които ще бъдат представени през есента. Компанията се е погрижила да актуализира всеки един ключов компонент на смартфоните, включително дисплея, камерите и батериите.

Голямо подобрение ще бъдат екраните, които поддържат 120Hz честота за опресняване на кадрите. Възможно е всички версии да имат LiDAR сензори за приложения с добавена реалност, а не само двете премиум конфигурации. Според непотвърдена информация Apple могат да продават и версии на iPhone 13, които предлагат 1TB памет.

Анализатори от Wedbush прогнозират, че премиерата на iPhone 13 ще стане факт през третата седмица на септември, съобщава CNet.

 

 

Конкретната дата за събитието, на което Apple ще покажат смартфоните е 13 септември, което се пада във вторник. След това на 17 септември (петък) могат да стартират предварителните поръчки на смартфоните. Седмица по-късно на 24 септември ще започнат и реалните продажби на устройствата, като така Apple ще спазят традиционната вторник-петък-петък стратегия в дистрибуцията на iPhone 13.

Продажбите на новите устройства могат да достигнат до 130-150 млн. бройки през втората половина на годината. Apple също така са поръчали с 20 млн. повече бройки, в сравнение с iPhone 12, тъй като очакват интереса към серията да бъде още по-голям. Около 45% от общата продукция на iPhone 13 ще бъде сглобена през третото тримесечие на 2021г.

 

Още от Digital: Смартфоните от серията iPhone 13 ще имат по-мощни батерии