Аpple вече са насочили вниманието си към следващата генерация на смартфоните iPhone. Премиерата се очаква през септември, но компанията вече е стартирала разговори с водещите доставчици на компоненти. iPhone 13 ще е оборудван с няколко нови технологии, но не се очаква да въведе съществени промени по отношение на дизайна.

Различните версии на iPhone 13 ще са базирани на технологията Wi-Fi 6Е и ще са оборудвани с 5-нанометров процесор от второ поколение, който обещава по-бърза 5G свързаност. Мултимедийното съдържание, любимото приложения и филми ще изглеждат още по-впечатляващо на 120Hz ProMotion дисплеите на смартфоните.

Компанията дори експериментира с модерни технологии, които могат да премахнат конекторите в iPhone 13. Подобренията ще обхващат още камерите и батериите. Представителите на новата серия ще се превърнат в едни от най-добрите смартфони през годината, след като бъдат представени от Apple през есента.

От Cnet сега разкриват внасят малко повече яснота точно кога ще бъде голямото събитие на компанията. 

Традиционно Apple провеждат премиери на нов хардуер във вторник или сряда. Когато става въпрос за iPhone предпочитания ден от седмицата е петък. След това продажбите стартират около 10 дни след реалното представяне. Компанията опитва да следва график свързан с премиера на iPhone през третата седмица на септември.

Миналата година беше изключени, тъй като ситуацията с коронавируса забави провеждането на събитието.  С оглед настоящият календар на празници в САЩ през този месец е най-вероятно премиерата на iPhone 13 да бъде проведена на 8 септември. Реалните продажби могат да стартират на 17 септември, твърдят от CNet.

 

Oще от Digital: Kaкви ще са новостите в камерите на iPhone 13