Вижте още видео ревюто на смартфона Motorola Moto G100

В началото на 2019 година, Samsung представиха най-иновативният си по това време смартфон Samsung Galaxy Fold, който имаше за цел да се конкурира с Huawei Mate X. Моделът определено беше много интересен, но независимо от високата си над 3000 лева цена, той имаше редица проблеми и така и не набра популярността, която се очакваше да има първоначално.

Основно проблемите бяха свързани със сгъваемия дисплей, технология която по това време все още беше в начален етап от развитието си, но определено имаше перспектива за развитие. Още повече, че платежоспособните бизнес потребители, определено имат нужда от подобен тип мултифункционални смартфони.

И така през месец август 2020 година, на бял свят се появи Samsung Galaxy Z Fold 2 5G при който концепцията бе запазена непроменена, но техническите параметри бяха надградени, а и доста от детските болести на първообраза бяха отстранени.

Този модел на Samsung беше направен в отговор на Huawei Mate Xs, който китайският технологичен гигант, независимо от COVID-19 пандемията представи без забавяне по-рано през същата година.

 

 

През 2021 година, съвсем закономерно очакваме да се появят отново два сгъваеми топ бизнес флагмана, които да продължат съревнованието между Huawei и Samsung. В тази своя публикация Digital.bg ще ви покаже всичко което знае за бъдещият Samsung Galaxy Z Fold 3 преди премиерата му.

Информацията, която ще споделим с вас тук е базирана на различни течове на информация, рендъри, постове на известни инсайдъри, предположения и логично аналитично мислене и анализ на цялата тази информация от нас, като хора които над 10 години тестват всички смартфони, които се появяват на пазара.

Ще започнем с това, че чисто концептуално Samsung със сигурност ще запазят облика и функционалността на своя. Предвид това, че един от основните недостатъци на сгъваемите смартфон е големият обем на корпусите им в сгънато положение и отбелязвайки, че технологиите се развиват все повече и повече, очакваме Z Fold 3 да бъде със значително по-тънък профил, спрямо досегашните 11мм.

 

Колко лева ще е цената на Samsung Galaxy Z Fold 3?

Към момента в Интернет няма никакви публикувани течове на информация, които биха предположили, каква ще бъде цената на Samsung Galaxy Z Fold 3. Предвид, че Samsung Galaxy Z Fold 2 беше малко по-скъп от предшественика си и още се продава с цена около 3400 лева, очакваме и наследникът му да бъде поне с такава.

 

 

Наблюдавайки обаче тенденцията на пазара на смартфони в световен мащаб обаче, има голям шанс цената на новия модел да бъде и малко по-висока.

 

Кога ще бъде премиерата на Samsung Galaxy Z Fold 3?

Това е един от въпросите, които интересуват мнозина. Като начало, все още Samsung не са заявили никъде официално, че ще покажат тази година такъв модел, но от всички слухове става ясно, че Z Fold 3 ще има. Ако се следваше логиката, датата с премиерата да е близка до тази на Galaxy Fold, то беше логично да видим новия модел със Samsung Galaxy S21 в края на януари. Това обаче не се случи. Не го видяхме и на състоялото се неотдавна събитие Galaxy Unpacked, по време на което Samsung показаха бюджетният си смартфон Galaxy A52 5G.

 

Най-интересните функции в  Samsung Galaxy A52, A52 5G и A72 - цена и наличност в България

 

Все още Samsung не са обявили официална дата за премиерата си, но потенциално най-обективните предположения биха били за премиера в края на лятото. Непосредствено преди премиерата на iPhone 13 смартфоните на Apple. Още нещо, което ни подсказва, че премиерата на смартфона ще бъде след лятото е теч на информация, според който Z Fold 3 ще бъде с One UI 3.5 софтуер, който очакваме да се появи през втората половина на годината.

Според друга информация, която пък получаваме благодарение на изтекъл в Интернет пространството документ със стратегическа информация, Samsung не планира до края на август да представя смартфон с име Galaxy Z Fold 3 или с близко до него. Има голяма вероятност заедно с Z Fold 3 да видим и дизайнерският Samsung Galaxy Z Flip 3, като неговата премиера е възможно да се състои и на малко по-ранен етап.

Скоро ще споделим с вас още една публикация, в която ще ви покажем и всичко което знаем за потенциалните технически характеристики на Samsung Galaxy Z Fold 3. Междувременно можете да видите видеото, което сме приложили над тази статия. В него показваме някои детайли на настоящият топ модел Galaxy Z Fold 2, както и предположения свързани с наследника му.