Независимо дали става дума за изпращане на имейли, писане на съобщения или работа по роман или някакъв документ, вие се нуждаете от вашата клавиатура. Мнозина избират за тази работа или ранните сутрешни часове или късните часове на нощта, защото денят им е зает с други дейности.

 

Независимо дали се идентифицирате като ранобудни или нощни птици, може би ще ви бъде интересно да узнаете кога сме най-склонни да допускаме граматически грешки.

 

От Gizmo са се опитали да намерят отговор на въпроса „Кога най-често допускаме граматически грешки при писане?“ с помощта на Grammarly – един от най-добрите редактори за грешки. Ето няколко интересни факта:

 

1. Ранобудните използват клавиатурата за въвеждане на текст между 4 и 8 часа сутрин. Докато нощните птици правят това между 22 часа и 2 часа сутринта.

 

2. Когато пишат имейли, ранобудните правят по 11,8 грешки за 100 думи, а нощните птици по 14,3 грешки на 100 думи.

 

3. Когато постват в социалните медии, цифрите са 34 грешки на 100 думи срещу 41,6 грешки за 100 думи, в полза отново на ранобудните. Може би ви прави впечатление обаче, че независимо в коя група попадат, хората са склонни да правят повече граматически грешки докато пишат в социалните медии, отколкото ако пишат имейл – около 3 пъти повече са грешките.

 

4. Когато пишат блога си ранобудните правят по 5,6 грешки на 100 думи, а нощните птици по 9,1 на 100 думи. Най-малко грешки в този случай се правят в интервала от 13 до 17 часа.

 

5. Най-често неправилно изписваните думи от ранобудните са:

- Вместо Too – To

- Вместо Everyday – Every Day

- Вместо There – Their

- Вместо Than – Then

 

Най-често неправилно изписваните думи от нощните птици са:

- Вместо Too – To

- Вместо Everyday – Every Day

- Вместо Than – Then

- Вместо Of – Off

 

6. В заключение може да кажем, че ранобудните средно правят по 13,8 грешки на 100 думи, а нощните птици средно по 17 грешки на 100 думи. Това прави ранобудните победители, така че ако искате да допускате по-малко грешки при писане, избягвайте късните нощни часове.

 

Вижте най-любопитните факти за Google