Google Play предлага разнообразна колекция от мобилни приложения, игри и музикално съдържание. Едва ли е изненадващо, че заглавия като Facebook, Skype, Viber, Instagram, Snapchat и WhatsАpp са едни от най-популярните приложения в онлайн магазина. Нито едно от тях, обаче не може да се похвали с 500 млн. инсталации в Google Play. Това не е случайно избрана цифра. Oт AndroidPolice ни информират за първото мобилно приложение, което е било изтеглено 500 млн. пъти от собствениците на смартфони с Android.

 

Неготово име със сигурност ще породи любопитство сред нас, защото не е разработено от нито една от водещите компании като Google, Facebook или Microsoft. Първото приложение, което успява да премине тази граница е Super-Bright LED Flashlight. Много потребители, които са го изтеглили коментират, че не са виждали по-силно светещо фенерче за смартфон. Именно това е причината за невероятната популярност на Super-Bright LED Flashlight в глобален мащаб. 

 

Все пак е малко странно, че точно такъв тип приложение успява да премине границата от 500 млн. инсталации. Почти всеки смартфон на пазара включва подобна функционалност. Цифрите, обаче са категорични и изглежда, че за много хора това не е достатъчно и се нуждаят от още по-силно фенерче. Предстои да видим колко време Super-Bright LED Flashlight ще продължи да е единственото заглавие в Google Play с толкова много инсталации.

 

Вижте как Google Play ще стане по-безопасен онлайн магазин за приложения