Samsung се подготвят усилено за премиерата на Galaxy Note 20, която ни очаква на 5 август. Корейският производител също така вече е започнал работа над следващия си смартфон от премиум клас. Според информация на популярния блогър Ice Universe кодовото име на Samsung Galaxy S30 е Galaxy U.

Традиционно всеки следващ представител на серията се представя от Samsung през първото тримесечие на годината и най-вероятно ще видим смартфона през февруари 2021г. Един от водещите приоритети за компанията при популяризирането на Galaxy S30 ще бъде цената.

Samsung са си поставили за цел да предложат максимално достъпен продукт на своите потребители. Това означава, че следващият представител на серията ще бъде по-евтин. За да реализират тази идея, обаче Samsung трябва да направят редица компромиси.

Някои анализатори вече изтъкнаха възможността компанията да не използва най-мощния процесор на Qualcomm и така да редуцира пазарната цена на смартфоните. По този начин Samsung ще се насочат към собствените Exynos процесори.

 

 

Все пак по-логичното е само премиум конфигурациите да използват Qualcomm Snapdragon 875 процесори, а по-евтините версии да са базирани на Exynos хардуер. Според данните на IceUniverse бюджетният модел на Galaxy S30 ще има дисплей с Full HD+ резолюция, който поддържа честота на опресняване на кадрите от 60Hz.

Най-мощният модел от серията ще се казва Samsung Galaxy S30 Ultra, съобщава wccftech. Следвайки тази стратегия можем да очакваме по-евтините версии на устройството да имат по-малко на брой камери, които не предлагат толкова впечатляващи характеристики, както премиум конфигурациите.

Samsung планират да представят три модела на Galaxy S30. Интеграцията на новите ултразвукови сензори за пръстов отпечатък на Qualcomm ще ги превърне в първите смартфони на компанията, които вграждат този компонент в дисплея.

Инженерите на Samsung вече тестват прототипи на 150МР камери и няма да е изненадващо, ако видим подобен модул в представителите на серията. Намирането на оптималния баланс между атрактивна цена и характеристики ще е ключов фактор за успеха на Samsung Galaxy S30 на пазара.

 

Oще от Digital: Samsung също може да премахне зарядните от комплекта на Galaxy S30, подобно на iPhone 12