Samsung Galaxy Z Flip е името на предстоящ гъвкав смартфон, който ще бъде представен официално на 11 февруари. Това устройство ще бъде допълнителен акцент на събитието, на което ще видим Samsung Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra 5G. Важно е да отбележим, че ни очаква драстична промяна в дизайна на устройството, тъй като Galaxy Z Flip ще изглежда доста по-различен от Galaxy Fold. Така например потребителите ще могат да го сгъват, за да намалят размерите и по-лесно да го пренасят със себе си.

 

Преминаването към класическия "Clamshell" дизайн не е случайно, тъй като Samsung иска да позиционира Galaxy Z Flip като самостоятелен модел. В крайна сметка това означава, че гъвкавия смартфон не е наследник на Samsung Galaxy Fold 2, тъй като премиерата на това устройство ще е на по-късен етап от годината. Данни на GalaxyClub, разкриващи, че компанията вече работи усилено над смартфон, който е с кодовото име "Winner 2". Припомняме ви, че Galaxy Fold се казваше "Winner".

 

 

Стратегията на компанията предвижда потребителите да могат да купят стандартна версия на гъвкавия смартфон с LTE, както и премиум модел с 5G технологията. Според непотвърдена информация Galaxy Fold 2 ще има още по-голям дисплей с 8-инчов диагонал и поддръжка на S Pen стилусите. Премиерата вероятно ще е през втората половина на годината, което ще предостави повече време на Samsung, за да изпипат всеки един детайл от дизайна на новото устройство.

 

Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.