Вече ви информирахме какво искат да видят потребителите в Android P, която ще наследи Android 8.0 Oreo. Софтуерните инженери на Gоogle вече работят над новата версия на платформата, която вероятно ще бъде представена през август. Разработчиците ще имат достъп до бета версиите на Android P в следващите няколко седмици, което закономерно повдига въпроса какво ще е официалното име на софтуера. Информация от Android Open Source Project (AOSP) проекта потвърждава, че Google провeждат първите тестове на новата платформа.

 

Някои разработчици забелязаха в кода на операционната система индикации, че засега кодовото име на Android 9.0 e просто "Pi", информира PhoneArena. Все пак това не е гаранция, че Google няма да си си запазят правото да я кръстят по друг начин и това да е временно решение. Припомняме ви, че всички досегашни версии на най-популярната платформа за смартфони са имали имена на сладкиши и лакомства. Като започнем с Cupcake и Donut, и достигнем до най-новите Marshmallow, Nougat и Oreo.

 

Първата асоциация, която идва наум е, че "Pi" всъщност е съкращeние от "Pie". В интернет веднага започнаха да се дискутират най-подходящите сладкиши, на които може да бъде кръстена платформата. Най-голям интерес сред потребителите предизвикват следните наименования: Popsicle, Portart, Pancake, a също Pestille и Profiterole. Много е вероятно Google да потърси помощ от своите фенове в избора на финалното име на Android 9.0. Докато това се случи можем само да гадаем как ще се казва софтуера.

 

Вижте как Google засичат зловредния софтуер в смартфоните с Android