Събитията около OnePlus продължават да бъдат доста динамични през последните дни. Oт една страна компанията представи OnePlus 8T, а от друга се раздели с най-важния човек в своята структура. Вече ви съобщихме, че съоснователят на OnePlus напуска компанията, като причината е желанието му да създаде и популяризира собствен бранд.

Тези събития, обаче няма да променят стратегията на компанията. OnePlus вече работят над още няколко нови устройства, с които да разширят присъствието си в нови пазарни сегменти. Вече са стартирали и първите тестове със следващия флагман, който ще бъде представен като OnePlus 9 през следващата година.

Популярният блогър Max J използва своя Twitter акаунт, за да ни информира, че кодовото име на следващия флагман в пазара на смартфони ще бъде "Lemonade". В интернет се появи снимка показваща силуета на две устройства с ултратънки размери, което вероятно е индикация, че OnePlus 9 ще се продава на пазара в две версии.

 

 

Само преди няколко седмици също се появиха данни, че OnePlus разработват устройство, което наричат с имена като "Lemonade", "Lemonadet", "Lemonadev" и "Lemonadep". Изглежда, че информацията е достоверна и е свързана с предстоящото устройство на компанията.

Освен кодовото име не разполагаме с никакви детайли за техническите спецификации на OnePlus 9. Припомняме ви, че OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro бяха представени през април, като компанията ще продължи да залага на тази стратегия и през 2021г.

Все още рано е да коментираме хардуера на OnePlus 9, но устройството вероятно ще използва Qualcomm Snapdragon 875, тъй като това ще е най-мощния процесор на компанията досега. Голям дисплей с AMOLED технологията, честота за опресняване на кадрите от 120Hz и 64-мегапикселова камера от ново поколение звучат като логични решения за новия флагман.

Премиерата през април ще позволи на OnePlus да избегнат директната конкуренция със Samsung Galaxy S21, който ще видим в началото на 2021г.

 

Oще от Digital: Защо OnePlus не бързат да представят гъвкав смартфон