В продължение на години Google използваха имена на популярни сладкиши и лакомства, за да обозначат имената на новите версии на Android. Понякога компанията стартираше онлайн анкети, с които включваше и самите потребители в избора на финалното име на операционната система. 

Успоредно с това Google наименуваха предстоящите версии на Android със следващата буква от азбуката. Тази хронологична подредба, която съчетава и име на лакомство, обаче изненадащо бе изоставена от компанията през миналата година, когато видяхме Android 10.

За разлика от предходните премиери този път нямаше име на лакомство, тъй като платформата е достъпна просто като Android 10. Съвсем логично новата версия, над която вече се работи да бъде представена като Android 11. Дали тази стратегия на технологичния гигант може да бъде успешна все още е твърде рано да се каже. 

Въпреки това разбираме интересни детайли за начина, по който служителите на Google наричат предстоящата операционна система, чиято премиера ще стане факт на 8 септември.

 

 

Информацията е любопитна и бе потвърдена от вицепрезидента на инженерния екип на Android, Дейв Бърк. От него разбираме, че въпреки новата стратегия Google продължават да използват имена на сладкиши, докато работят над софтуера. 

Служителите на компанията вече са започнали да наричат Android 11 с кодовото име "Red Velvet Cake" или казано накратко RVC, информира AndroidAuthority. Все пак Дейв Бърк уточни, че няма да видим референция към това име в другите проекти на компанията. 

Най-вероятно дори и да се споменава операционната система ще бъде обозначена като Android R. Това не е случайно, тъй като следва азбучната система за избор на име и Android 10 се разработваше като "Android Q". 

Важно е да отбележим, че "Red Velvet Cake" е само за вътрешна употреба от служителите на Google и няма да бъде използвано за крайното име, тъй като такова няма да има. Финалната версия ще се казва Android 11 без добавянето на сладкиш или лакомство.

 

Oще от Digital: Аndroid 11 ще позволи на приложенията да използват едновременно повече от една камера