Kodak е легендарно име в сферата на фотографията и продължава да намира атрактивни начини, с които да изненадва потребителите. Компанията се адаптира по собствен начин към бързо променящата се индустрия и сега разкриха плановете да станат по-влиятелен фактор в сферата на виртуалната валута. Кodak дори са разработили собствена криптовалута за фотографи, която се казва KodakCOIN. Данните за този продукт предизвикаха ръст в акциите на компанията. 

 

Според официалните данни КоdakCOIN е предназначена предимно за любителите на фотографията и професионалистите, като криптовалутата ще им предостави по-голям контрол върху управлението на авторските права на снимките. От Kodak са на мнение, че най-големият проблем в този сегмент е невъзможността потребителите да получат, каквото заслужават от продажбата на своите изображения. Компанията се надява да им помогне да се справят със ситуацията благодарение на KodakCOIN.

 

 

Първоначалното търгуване с криптовалуатата в САЩ, Великобритания, Канада и други избрани страни ще стартира от 31 януари. Времето ще покаже дали този продукт на компанията ще постигне успех. Новината за създаването на KodakCOIN вече предизвика позитивни реакции и доведе до 113% увеличeние в стойността на акциите на Kodak. Навлизането на компанията в тази сравнително нова пазарна ниша е много интересно решение, което ще има сериозен ефект върху бизнеса на Kodak.

 

Вижте как нов трик на хакерите превръща приложенията за Android в генератор за криптовалута