Kodak използваха CES 2019, за да разкрият повече детайли за новата си гама компактни фототапарати. Компанията демонстрира възможностите на няколко интересни продукта, като най-голям интерес несъмнено предизвика Kodak Smile Classic Instant Print. Това е дигитален фотоапарат с 10-мегапикселова камера, подвижен LCD визьор, автоматична светкавица и таймер, който може да се настрои да снима след десет секунди. Моделът е създаден предимно за хората, които изпитват носталгия към миналото и лентовите фотоапарати. 

 

Kodak Smile Classic Instant Print

 

Устройството има и слот за microSD карта и предлага възможност да отпечатате директно снимките, които сте заснели на Zink хартия. Kodak Smile Classic Instant Print позволява да принтирате изображенията на хартиено копие с големина от 3.5х4.25 инча, съобщава Engadget. Потребителите също така могат да разширят тази функционалност и да използват джаджата като преносим принтер за снимките, които правят от смартфоните. За максимално улеснение има как да свържете безжично двете устройства, чрез поддръжка за Bluetooth.

 

 

 

Коdak Smile Instant Print Digital

 

Kodak Smile Classic Instant Print има черен корпус с жълти елементи, които допълват ретро визия. Ако размерите на устройството ви се струват големи серията включва още по-компактен модел с името Smile Instant Print Digital, който отпечатва  2х3-инчови снимки и споделя другите спецификации на предния модел. Последният нов продукт от серията е Kodak Smile Instant Printer и функционира единствено като преносим принтер за печат на снимките от смартфоните. Цените ще са от порядъка на $100-$150.

 

Kodak Smile Instant Printer

 

Още от Digital: Новият фотоапарат за моментни снимки Kodak Mini Shot вече е достъпен за $99.99