Samsung предизвикаха голям интерес сред потребителите с премиерата на смартфоните Galaxy S6 edge и Galaxy S7 edge, което в най-голяма степен се дължи на техните извити дисплеи. Очаква се също така подобен дизайн да отличава и предстоящия фаблет Galaxy Note 7, чиято премиера ще се състои само след броени часове и техния успех накара и други производители да се насочат към подобен форм фактор. Сега от AndroidHeadlines ни информират, че водещите китайски компании, разработващи смартфони също смятат да започнат да продават устройства с извити дисплеи на пазара. 

 

Информацията разкрива, че сред тях личат имената на популярни в страната брандове като Xiaomi, Meizu, Gionee, OPPO, но също и Huawei и те смятат да се възползват максимално от интереса на потребителите към този дизайн. Aнализаторите също така очакват те да се продават на много по-достъпна цена, в сравнение с конкурентните модели на Samsung, но въпреки това ще бъдат по-скъпи от сегашните им бюджетни модели, които предлагат на пазара. Все пак за нас потребителите това означава, че ще разполагаме с възможността да си купим по-достъпни смартфони с извити дисплеи след като китайските производители навлязат в този сегмент.

 

В продължение на цяла година в местните медии се спекулира, че Xiaomi тайно разработват подобно устройство, докато Meizu също подготвят премиерата на модел, който носи името PRO 7 и ще е част от изцяло нова гама на компанията. Засега не разполагаме с никакви детайли за плановете на Huawei, OPPO и Gionee, но вероятно в следващите месеци ще разберем повече детайли. По всичко личи, че извитите дисплеи могат да се превърнат в следващата водеща тенденция в пазара на смартфони, тъй като скоро ще видим още повече устройства с този дизайн.

 

Вижте защо извитите дисплеи стават все по-популярни