Aзиатските производители доминитрат световния пазар на смартфони, като Аpple е единствената западна държава, която се конкурира за влияние в този сектор. Samsung от години са лидери по продажби, като Xiaomi вече се превърнаха във втория най-голям производител за изминалото тримесечие. Дори по-малки брандове като Oppo и Vivo разширяват позициите си от началото на годината досега.

Очакваната премиера на Huawei P50 серията, която се очаква на 29 юли ще затвърди тенденцията китайските брандове да имат силно присъствие в пазара на смартфони. Компаниите проявяват голям интерес към ToF камерите, които ще бъдат използвани в новото поколение устройства на Honor, Huawei и другите водещи брандове в страната.

 

 

Припомняме ви, че Honor 50 и Honor 50 Pro също са оборудвани с ToF сензори, като технологията вероятно ще се използва и от другите нови модели на компанията през 2021г.

Taйванските производители GaAs, Advanced Wireless Semiconductor (AWSC) и Win Semiconductor ще изпълнят поръчките за ToF сензори до Android производителите Същите брандове ще участват и в създаването на ToF LiDAR модулите за iPhone 13.

Устройствата с HarmonyOS 2.0 също ще се възползват от предимствата на технологията. На този етап Samsung ще се въздържат от вграждането на ToF към предстоящите си флагмани, които ще видим на 11 август.


Още от Digital: Китайските производители инвестират все повече в OLED дисплеи за смартфони