Mилиони потребители по цял свят очакват с нетърпение масовото навлизане на 5G мрежите, което ни очаква в следващите месеци. Вече видяхме първите смартфони на водещите производители с Android и поддръжка на технологията, която до края на годината ще е достъпна в редица страни. Докато с пълна сила тече изграждането на необходимата инфраструктура разбираме интересни детайли за 6G технологията и възможностите, които ще ни предложи.

 

Тази иновация едва ли ще е достъпна за масовия потребител преди да измине поне едно десетилетие и вероятно ще е факт през 2030г. Не е изненадващо, че Китай е една от първите държави, която започва да проявява интерес и да проучва 6G мрежите. Работата не е поверена на частна компания, тъй като е проект на Министерството на науката и технологиите в страната, съобщава PhoneArena. Подобренията в скоростта на новата технология ще бъдат впечатляващи.

 

 

Първоначалните данни разкриват, че мрежите с 6G спектъра ще гарантират скорост за даунлоуд на инфoрмация от изумителните 1TВps. Това е еквивалента на 1000GBps или 8000Gbps и представлява 8000 пъти по-висока стойност от скоростите, които предлагат 5G мрежите. Успоредно с това 6G мрежите ще доведат до навлизането на много нови технологии, които допълнително ще подобряват комуникацията между потребителите. Тепърва ще разбираме повече за тази уникална иновация.

 

Oще от Digital: Защо работата по 6G мрежите започва още преди да има 5G