Желанието на водещите производителите на смартфони да използват цялото пространство в предната им част постепенно доведе до интересни промени в техния дизайн. На пазара можете да откриете все по-голям брой модели, които нямат физически бутони, като вече видяхме и устройства с предни камера вградена в дисплея. Тази интересна иновация вече намира място в смартфоните от ново поколение на водещи имена в мобилната индустрия като Samsung и Huawei.

 

Двете компании си партнират с BOE Technology в производството на дисплеите с малък отвор, в който е позиционирана предната камера. Huawei поддържат по-голяма мрежа от доставчици и поръчват панели още от Tianma Microelectronics и Century Technology, съобщава Digitimes. Другите производители на смартфони с Android се очаква също да представят собствени устройства с подобен дизайн. LG Display и АU Optronics (AUO) също работят над подобни дисплеи за смартфони.

 

Близки до доставцичите на компоненти източници твърдят, че още през първият месец на новата година производството на дисплеи с отвори за предна камера са се увеличи с 60-70%. Масовото навлизане на достъпни устройства с този дизайн ще стане факт през втората половина на годината. Специалисти от Sigmaintell прогнозират, че продажбите на смартфони в този сегмент ще достигат до 110 млн. броя през 2019г. Тези трендове ще се задълбочат поне до края на 2020г.

 

Още от Digital: Гъвкавите дисплеи и 5G технологията ще стимулират продажбите на смартфони през 2019г.