Екосистемата от смартфони с Android предлага огромно разнообразие на потребителите. Това е една от причините за все по-добрите камери на устройствата в средния и дори в бюджетния клас. Компании като OnePlus и Vivo също търсят начини как да привлекат аудиторията с интересни предложения, съчетаващи премиум функции на достъпна цена.

В крайна сметка конкуренцията е добре дошла за нас потребителите. Добър пример за впечатляващи иновации е смартфонът, който вижда през дрехи и предмети (Видео).

Един от специфичните аспекти при камерите на смартфоните е стабилизацията при снимане на видео. Последната иновация на Vivo е разработена да отстрани именно този проблем на смартфоните от висок клас.

Тийзър видео на компанията показва, че работят над революционна камера технология в предстоящия си флагман, който ще бъде представен в началото на юни.

Самото видео показва анимиран робот, който се движи с резки движения, но камера модула остава стабилен през цялото време. Прави впечатление и надписа "Pro" в долната част на робота.

Това е гаранция, че Vivo таргетират премиум сегмента с новата си технология за видео стабилизация на камерите при смартфоните. 

 

 

Краткият клип също така потвърждава, че Vivo X50 ще разполага с четворна задна камера. В горната част на модула ще бъде разположен сензор от последно поколение на Samsung или Sony. Tочно под тази камера са разположени още два обектива, които вероятно са "Ultra-Wide" и "Depth Sensing", съобщава TechRadar. 

Oт кадрите се вижда още, че четвъртият компонент е перископична телефото камера, Основният сензор има широкоъгълна апертура от f/1.6, докато при телефото сензора тази стойност е f/3.4. Kамерите с новата технология на компанията покриват фокусното разстояние от 16mm до 135mm.

Според допълнителни детайли от типстъра Digital Chat Station ни очаква система за 5х оптично приближение и 10х хибриден зуум. На този етап няма официално потвърждение за другите спецификации за мобилна фотография на  Vivo X50.

Предходната версия работеше с Exynos 980 и сега можем да очакваме ъпдейт към Еxynos 990 или Qualcomm Snapdragon 865. Официалната премиера на новото устройство на VIvo трябва да стане факт на 1 юни, когато ще разберем и цената за европейския пазар. 

 

Oще от Digital: 6 функции на камерата, които всеки смартфон е добре да има