Ако в зората на смартфоните, камерите служеха само за да направят снимка с не особено впечатляващо качество, то днес нещата стоят по коренно различен начин. Телефоните ни снимат толкова добре, че дори успяват да заместят малките джобни фотоапарати. Някой всъщност използва ли още такива, при положение, че да речем новият Samsung Galaxy S7  има 1/2.6" сензор, 1.4 µm размер на пиксела и апертура f/1.7? Какво е качеството на снимките които прави той можете да видите в нашите видео ревюта посветено на S7 и S7 Edge който има същата камера.

 

Функции на камерата при Samsung Galaxy S7

 

Да оставим настрана чисто техническите характеристики на камерите, защото освен добър хардуер, за да се направи хубава снимка е нужен и надежден софтуер. В това отношение Android в последно време дава на потребителите на смартфони и таблети изключително богата функционалност.

 

Последната за която изтече научваме от Slashgear е, че Google планират да интегрират в камерата възможностите на приложението Google Goggles. Благодарение на него, когато в кадъра има определен предмет, камерата го разпознава и започва да търси в мрежата информация.

 

Как работи Google Goggles

 

Това могат да са картини, забележителности, баркодове, книги, напитки и какво ли още не. Както знаем друга полезна функция на Goggles е директният превод на текстово съдържание находящо се в кадъра.

 

Вижте още: Как снима Lenovo Vibe S1 Lite - Камера тест и Предна светкавица