Феновете на технологиите очакват с нетърпение премиерите на новите флагман модели Huawei Mate 40 Pro и Huawei P50 Pro, Samsung Galaxy Note 20 Ultra и Samsung Galaxy S21 (S30).

При последния смартфон слагаме модела в скоби, защото все още не се знае със сигурност, дали ще се казва Galaxy S30 или Galaxy S21. Всъщност това е и моделът, който напоследък се обсъжда най-много сред критици, фенове и инсайдъри.

Със сигурност основният акцент в този смартфон ще е неговата камера или по-точно камери. По традиция Galaxy S-серията в семейството на Samsung е известна с фотографските си иновации, така че новите технологии които потенциално очакваме при новия флагман са съвсем логични.

 

 

Предположенията за камерата на модела са много и разнообразни. Някои от тях са, че Samsung съвсем леко ще ъпгрейднат вече съществуващите камери на актуалният Samsung Galaxy S20 Ultra.

При него основният сензор е 108MP на 26мм, 0.8µm и апертура f/1.8, а партниращите са 12MP ултра широкоъгълен на 13мм, дълбочитен TOF 3D сензор и 48 MP перискпопичен на 103мм с f/3.5, който позволява 4х оптично приближаване и 10х хибридно. Предната селфи камера пък е двойна 40MP с поддръжка на Dual video call функция и 4K качество.

 

Втората и най-правдоподобна теория е, че новият флагман Samsung Galaxy S21 (S30), ще получи основен сензор, със значителен ъпгрейд, от 108MP на 150MP.  

Той вероятно ще използва същата Nano-cell с ISOCELL Bright HM1 сензора, както при предшественика си във версията Ultra. Смята се, че максималното приближаване на обект в кадър ще достигне 100x.

Ъпгрейда, който се очаква при предната селфи камера на бъдещият флагман на Samsung също значителен. Очаква се потенциална поява на оптична OIS стабилизация. Тя може да е 48MP с размер 1/2“ или 12MP с 1/2.55“.

 

 

Третият и най-смел вариант, който се предполага, че може да бъде интегриран в Samsung Galaxy S21 (S30) е този, който ви показваме в концептуалното видео над тази статия. В него се говори за възможна поява на двойна Spece Zoom камера.

Концепцията е за оновен сензор 108MP, със 100х приближаване и втори, перискпичен, който има на разположение нечуваните до този момент 600MP и възможност за 200-кратно приближаване на обект в снимка.

Кой от трите варианта или може би коренно различен от тях ще има Samsung Galaxy S21 (S30), предстои да разберем в не чак толкова далечното бъдеще.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за смартфона Samsung Galaxy Z Flip 5G - Цена, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com