Добавената реалност може да е новото поле за иновации на Apple. Тим Кук има планове тя да бъде една от основните функции в камерата на новия iPhone, съобщава GSMArena.Кук и преди е показвал интерес към добавената реалност. Според него това е технологията на бъдещето и ще бъде по-харесвана и полезна от виртуалната реалност. Той очаква, че добавената реалност ще се превърне в част от ежедневието на хората и ще е „почти като три хранения дневно”.

 

Според Bloomberg Apple вече има голям екип, който работи по създаването на функции и услуги с добавена реалност. В екипа има бивши служители от Google и Microsoft, които са работили по техните проекти за виртуална реалност. Бивш служител на Dolby Labs е роководител на екипа. Точните планове на Apple остават неясни. Компанията работи по множество различни проекти, включително очила за добавена реалност.

 

Очаква се обаче първо тя да започне с по-семпли функции, които да са достъпни чрез камерата на iPhone. Най-вероятно компанията ще се опита да направи първите си стъпки още с новия iPhone тази година, но крайното решение все още не е взето.

 

Още от Digital: Потвърдиха, че iPhone 8 ще има 5.8-инчов OLED дисплей