Новият сензор с две обектива Leica Dual Camera 2.0 в Huawei P10 превръща смартфона в едно от най-добрите устройства за мобилна фотография през 2017г. Камерата предлага атрактивно съчетание между 20-мегапикселов монохромен сензор и 12МP RGB обектив. Новият смартфон има f/2.2 oтвор, система за лазерен автофокус и поддържа оптична стабилизация на изображенията. Специалисти от DxOMark проведоха серия от детайлни тестове с Huawei P10. 

 

Крайното им заключение е, че новият смартфон отчита доста добри резултати и камерата му може да прави снимки с висока резолюция с ярки и наситени цветове при различни условия, съобщава gsmarena. Резултатът от 87 точки е впечатляващо постижение, тъй като Huawei P10 изпреварва почти всички свои конкуренти. Аpple iPhone 7 например отчита 86 точки, което само по себе си е показателно колко добра е камерата му. 

 

По отношение на камерата Huawei P10 е изпреварен от Google Pixel, който демонстрира резултат от 89 точки. Смартфоните HTC 10, Samsung Galaxy S7 edge и Sony Xperia X Performance регистрират резултат от 88 точки, което е с 1 повече от новия модел на Huawei. Това е поредното доказателство, че обектива на Leica гарантира, че Huawei P10 е един от най-добрите смартфони за мобилна фотография създаван досега.

 

Вижте кои са най-интересните функции в смартфоните Huawei P10 и P10 Plus