Google Translate е предпочитана услуга за превод на чужд език от милиони потребители. Въпреки това от компанията работят усилено, за да подобряват допълнително възможностите ѝ. Мобилното приложение вече може да разпознава на какъв език е написан даден текст. За да го преведете е нужно само да насочите камерата на смартфона към него. Тази функционалност, обаче досега не бе достъпна за всички езици.

 

Новият ъпдейт на Google Translate разширява значително oбхвата на функцията, тъй като добавя нови 60 езика, сред които и български, Така общия им брой вече е 88. По този начин услугата обещава да улесни още повече пътуването ви. Възможността да сканирате текст и да оставите мобилното приложение автоматично да разбере на какъв език е написан и да го преведе на смартфона е доста полезна и ще ви спести ценно време.

 

 

Google Translate използва сложни алгоритми с изкуствен интелект, за да извършва преводите в реално време, съобщава VentureBeat. Компанията също така постепенно увеличава списъка на налични езици, които са достъпни за превод в офлайн, когато нямате интернет. Добавянето на български към поддържаните езици за автоматичен превод в Google Translate се превръща в още една солидна причина да използвате приложението, когато пътувате.

 

 

Още от Digital: Седем полезни функции в мобилната версия на Google Translate, които може би не знаете