Първите видео карти, които са базирани на технологията NVIDIA Turing бяха предстaвени преди почти две години. Съвсем закономерно потребителите и анализаторите очакват да разберат повече за плановете на компанията през 2020г. Голям интерес за тях представлява следващият флагман на NVIDIA. който ще се казва GeForce RTX 3080. Очакванията са видео картата да е фокусирана към премиум сегмента и да използва по-добра производствена технология.

 

Традиционно компанията представя подобен продукт веднъж на две години. Припомняме ви, че NVIDIA GeForce GTX 1080 бе представена през 2016г. След това през август 2018г. видяхме премиерата на GeForce GTX 2080 и изглежда логично в следващите месеци да видим GeForce GTX 3080. Някои анализатори дори прогнозират, че премиерата на новата видео карта може да стане по време на GPU Technology Conference (GTC), която ще се проведе през март 2020г.

 

 

Другaта потенциална възможnост е изложението Computex 2020, което ще се проведе в Тайван през юни, предаде TechRadar. Техническите спецификации все още не са известни, но най-вероятно GeForce RTX 3080 ще използва подобрена 7-нанометрова технология. По този начин NVIDIA ще гарантират осезаемо увеличение в скоростта. Високата производителност ще бъде увеличена с поне 50%, като според непотвърдени данни е възможно NVIDIA да използват 20GB VRAM.

 

Oще от Digital: NVIDIA и АМD очакват увеличение на цените на видео картите през 2020г.