През 1983 г. По кината тръгва филма Военни игри WarGames. Историята е за един колежанин, който прониква във военен суперкомпютър и там развихря фантазиите си.

През 2019 г. Съвсем на живо се провежда нещо като военна олимпиада. Не къде да е а в именно в провинция Хубей в Китай. Вижте какво научаваме от  Wikipedia за нея.

Световните военни игри 2019 г., официално известни като 7-ите световни военни игри на CISM и обикновено известни като Wuhan 2019, се провеждат от 18-27 октомври 2019 г. в Ухан, Хубей, Китай. 

Седмите военни световни игри бяха първото международно военно мулти спортно събитие, което се проведе в Китай, а също така беше най-голямото военно спортно събитие, което някога се провеждало в Китай, като близо 10 000 състезатели от над 100 страни се състезаваха в 27 вида спорт. Най-големият участник в събитието е Европейският съюз с над 1000 военни, включително 21 военни от България и 172-ма от САЩ, 90 от Иран и 139 от Италия.Мулти-спортното събитие включваше 25 официални и 2 демонстративни спорта.

Шест спортни дисциплини като бадминтон, тенис, тенис на маса, бокс за жени и гимнастика за мъже направиха своите дебюти в събитието. Това беше и второто най-голямо международно спортно събитие, което се проведе през 2019 г. в Китай, след като беше домакин на Световната купа по баскетбол 2019 на FIBA. Игрите бяха организирани от Комисията за военни спортове на Китай, Министерството на националната отбрана на Китайската народна република и военните командвания (армия в съответствие с разпоредбите на CISM и правилата на Международните спортни федерации.  За първи път през историята на военните световни игри е създадено олимпийско село за спортистите преди началото на игрите. Селото е официално открито за спортистите след церемонията по издигане на знамето. 

 

Страната домакин Китай участва с делегация, състояща се от 553 участници в игрите, която бележи рекордния брой участници, които да представляват нация на единни военни световни игри. Около 230 000 доброволци са били наети за събитието, което бе организирано в Китай.


Четете още любопитна информация в www.digital.bg където скоро ще научите за Event 201