Един от най-очакваните смартфони през есента на 2020 година е OnePlus 8T. Неговата премиера ще се състои на 14 Октомври, но въпреки това, в аванс знаем голяма част от нещата, с които китайската компания ще изненада потребителите с него. Едно от тях, е че заедно с 8T, по време на премиерата ще видим още слушалките Buds Z TWS, смарт часовника OnePlus Watch, OnePlus Clover, колонка и батерия.

Едно от ключовите нововъведения при премиерният OnePlus 8T ще бъде ъпгрейда на технологията за бързо зареждане Warp Charge 30T, към още по-бързата Warp Charge 65.

 

 

USB Type-A портът вече ще USB Type-C, като ще бъде налична съвместимост с технологията Power Delivery при 45W. Двуклетъчната батерия на флагман смартфона ще има 4500mAh заряд и ще се зарежда от 0 до 100% за забележителните едва 39 минути.

За 15 минути към електрическата мрежда, батерията на смартфона се зарежда до 58% процента, които по данни на OnePlus са напълно достатъчни за един ден активна работа.

 Ключова роля за бързото зареждане играе разделянето на батерията на 2 клетки, като всяка може да поеме по над 30W входящо зареждане. Така температурата на батерията не става прекалено висока и няма опасност смартфонът да прегрее и високата температура да навреди на хардуерните му компоненти. В кабела на зарядното има два специални криптиращи чипа, а в самият телефон са в интегрирани 12 температурни сензора, които също не позволяват прегряване.

Другата голяма новост, която очакваме от OnePlus 8T е свързана с дисплея му. Очаква се той да бъде с 6.55" диагонал, като дисплеят ще заема 91.9% от лицевата част на устройството. Дисплеят впечатлява с изключително висока яркост, която достига 1000 нита. Това означава, че дисплеят ще е идеално видим, дори към него да е насочена директно светлина от слънцето или дори прожектор.  Дисплеят ще използва Fluid Display технология и ще има 2.5D гъвкав панел. Дисплеят ще бъде с много добро цветопредаване, като цветовата разлика (JNCD) при калиброване на дисплея е около 0.3", което е много добро постижение.

По данни на Techradar, дисплеят на OnePlus 8T е преминал и през обстойните тестове на DisplayMate, и е с оценка A+. За статистиката, с таква могат да се похвалят смартфони от ранга на Samsung Galaxy Note 20 Ultra и Apple iPhone 11 Pro Max.

При хардуера на OnePlus 8T не ни очакват изненади. В основата му ще стои централен процесор Snapdragon 865+, на който вероятно ще партнират 8GB RAM със 128GB сторидж. Софтуерът ще бъде поверен в ръцете на операционна система Android 11 с потребителски интерфейс OxygenOS 11. Тази година nqma да видим и лимитираната серия OnePlus 8T 5G McLaren Edition, защото двете компании прекратиха партньорството си.

 

 

Както вече ви информирахме в отделна статия, цената на OnePlus 8T в Европа ще бъде €799, което е средно с между €200 и €300 по-малко в сравнение с конкурентите му от популярните премиум брандове, които са широко разпространение в България. Дали това няма да помогне на OnePlus да реализира 8T добре ли? Отговорът е по-скоро отрицателен.

Колкото и да са добри OnePlus и да са ценени в Китай, в Европа нещата стоят по различен начин. Тук, като в това число включваме и българския пазар, потребителите купуват основно смартфони на 3 марки - Apple, Huawei и Samsung. Дори 8Т да е съпоставим и дори да превъзхожда някои от техните флагмани, той няма шанс да надмине продажбите им.

 

 

За феновете на автомобилите, можем да направим едно сравнение - новият супер луксозен Hyundai EQUUS Limousine е страхотен модел и струва наполовина спрямо Mercedes S-Class, BMW 7er и Audi A8, но европейският потребител масово би предпочел да плати повече за Mercedes, BMW или Audi, отколкото за Hyundai, колкото и екстри да има той.

 

Още от Digital.bg: Лаптоп Lenovo Yoga Slim 7 (13) - По-добрата алтернатива на Apple MacBook Air

 

Музика: Bensound.com