До края на 2020 година, очакваме на пазара да се появи нов флагман смартфон в редиците на Nokia. Той ще трябва да наследи актуалният топ модел Nokia 9 PureView, който е  основно фотографски насочен, но покрай 5-те си камери върху гърба, може да се похвали и със завидно добри технически характеристики, които го без проблем изстрелват към върха, където са флагман смартфоните на Apple, Huawei и Samsung.

Новият флагман по всяка вероятност ще продължи линията „.3“, в която вече имаме общо 3 официално представени модела. Nokia 5.3 който покрива идеално нуждите на средностатистическият потребител и бюджетните Nokia 1.3 и Nokia 2.3, чиято цена е съответно около 160 лева и 200 лева.

Предназначени за масовият и не чак толкова претенциозен потребител, който основно здравина и красив дизайн от позната марка. А както знаем Nokia традиционно е разпознаваема в България.

В този ред на мисли, очакваме тазгодишният флагман на Nokia да носи името 9.3. Но дали той ще бъде само един – Nokia 9.3? В Интернет пространството все по-активно се прокрадва възможността, HMD Global да представят флагмана си в цели 3 разновидности.

Те могат да са съответно стандартен Nokia 9.3 5G, фотографски Nokia 9.3 PureView и дизайнерска версия Nokia 9.3 Edge.

Възможно е първите два варианта да са изградени на една база, като основната разлика ще идва от там, че PureView ще е с повече камери, с по-добри фотографски параметри.

 

 

Nokia 9 Edge пък може да е с по-голям, извит в краищата дисплей, като при него ще има повече RAM и сторидж. Целта, която се предполага, че Nokia ще гонят е, чрез този модел да се прицелят към бизнес класа, в който някога бяха на върха със своя Communicator серия. Така Nokia 9 Edge ще може да се конкурира със Samsung Galaxy Note 20 Ultra и Huawei Mate 40 Pro.

Нищо чудно в името на потенциалният нов модел да присъства и „Communicator“, посветено на ретро серията бизнес телефон на Nokia от края на миналия век.

 

 

Можем да предположим, че цената по-големият смартфон от трите 9.3 би била най-висока. Това обаче не е 100% гарантирано, предвид че камерата на 9.3 PureView може да ни изненада с доста сериозни параметри. На база различни критерии, предположението за цени, би следвало да е около 2000 лева за PureView и Edge и около 1500 лева за стандартният Nokia 9.3.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за геймърския смартфон Lenovo Legion Phone - Цена, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com