Apple проявяват все по-голям интерес към хардуерните технологии. Първите смартфони, които използват 5-нанометрови процесори бяха представени още преди година. Едно от големите предимства на iPhone 12 серията несъмнено e A14 Bionic процесора, който включва и поддръжка за 5G мрежи. Компанията продължи със същата стратегия и в разработката на iPhone 13.

Представителите на гамата отново използват 5G модем, който вече поддържа повече честотни спектри, но също така имат 5nm процесор от второ поколение. Със сигурност Apple ще преминат към 4-нанометров производствен процес в създаването на A16 Bionic. Това ще бъде процесора, с който ще се захранват  iPhone 14, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

 

 

Преминаването към 4nm технология ще гарантира по-висока производителност, но и по-ниска консумация на енергия. Аpple ще могат да се възползват и от по-малкия размер, като добавят друг ключов хардуерен компонент във вътрешността на смартфоните, съобщава PocketNow.

Производството на A16 Bionic ще бъде поверено на TSMC, които са дългогодишен партньор на Apple. Това означава, че процесора на iPhone 14 ще използва усъвършенствания 4-нанометров процес на тайванския производител, ТSMC изпитват затруднения с разработката на 3nm чипове, което е причината да отложат премиерата на технологията.

 

Oще от Digital: iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max ще се предлагат с капацитет до 2ТВ памет