Ако имате малък или среден бизнес или пък просто ви се налага често да принтирате, то днешното видео ревю на Digital.bg ще ви бъде много полезно. От повече от месец тестваме в реални условия един специален и много интересен принтер, който оказва се успява не само бързо да възвърне първоначалната инвестиция за покупката си, но и също толкова бързо последствие да започне да спестява пари. Как става това, предстои да разберете в следващите минути. Уважаеми дами и господа - Brother MFC-B7715DW.

 

 

Това компактно 4 в 1 монохромно лазерно мултифункционално устройство е флагманът на серията TonerBenefit на Brother. Тя включва общо 5 различни устройства. Като две са с визия близка до тази на фалгмана и имат част от функциите му. Това са компактният монохромен лазерен принтер с жична и безжична мрежа HL-B2080DW и надграденият до 3 в 1 мултифункционално устройство DCP-B7520DW.

Другите два модела са с черен корпус и представляват компактен монохромен лазерен принтер с безжична мрежа  и сътветно лазерно мултифункционално устройство. Техните моделни абревиатури са съответно HL-1222WE и DCP-1622WE. Последният е изключително подходящ за домашна употреба. Атрактивна е и цената му – около 250 лева.

 

 

За видео ревюто си умишлено избрахме топ модела на TonerBenefit серията принтери на Brother, за да можем да ви покажем всички функции, технологични нововъведения и полезни екстри, които компанията е интегрирала в серията си. Какво точно е мултифункционалното в това 4 в 1 устройство, предстои да разберете.

Първоначалното инсталиране на Brother MFC-B7715DW става лесно и бързо. Той е готов за употреба само няколко минути след като го извадихме от опаковката му. С касетата с която заводски идва B7715DW, имате на разположение капацитет от 2000 страници. Като тук ще акцентираме върху това, че Brother предлагат устройствата от TonerBenefit серията с вграден стандартен консуматив, а не с такъв с ограничен капацитет, както при някои други марки.

 

 

След като изразходите първоначалната мастилница, последствие оригиналните консумативи за принтера не са скъпи и нова касета струва 44 лева. Това означава, че една принтирана страница ще ви струва едва 2.2 стотинки. Без да се налага да се занимавате с мръсна работа като рециклиране или пълнене. Тези от вас, които вече са използвали мултифункционално устройство от този клас, в този момент възкликват „Само 2.2 стотинки?!“, а за тези които не са наясно с цените на консумативите при стандартните мултифункционални устройства, ще поясним, че при тях една тонер касета за 3000 страници струва 179 лева.

Или разбито по-подробно, принтирането на една страница при тях ви струва почти 6 стотинки. Сами можете да пресметнете, колко пари ще спестите месечно и годишно, спрямо потреблението на дома или офиса си.

 

 

Скоростта на печат е много висока - 34 страници в минута, като времето за стартиране на принтирането от задаването на командата е много кратко, средно около 8.5 секунди. Това се дължи на факта, че принтерът разполага с достатъчно памет (между 32MB и 128MB при различните модели) и бърз процесор с 600MHz честота, които гарантират минимално време за обработка на заявките за печат. Принтерът поддържа автоматичен двустранен печат, а тавата му за хартия е с капацитет от 250 листа.

Brother MFC-B7715DW има и функция Копир, като максималната резолюция на копиране е 600х600dpi, като процентът на увеличение и намаление е от 25% до 400% със стъпка през 1%. Скоростта при формат А4 отново е 34 копия в минута.

 

 

Нещо, което никой в офиса не харесва са шумните принтери. Особено когато вършиш нещо важно, върху което трябва да се съсредоточиш, изключително неприятно е някой колега да пусне 100 страници за принтиране до главата ти. Дори някой от принтерите от TonerBenefit серията на Brother да е близо до вас, принтирането няма да ви пречи. Всички модели от серията са проектирани така, че да бъдат колкото се може по-тихи.

Максималното ниво на шума е едва 44dB. За да се ориентирате колко точно шумно е това, ще кажем, че човек стандартни говори с около 55dB, а се смее с около 75dB.

 

 

Какво още предлага на потребителите TonerBenefit серията на Brother, скоро ще разберете във втората част на това  видео ревю. Рядко се случва да правим ревю на принтиращо устройство и то да бъде толкова дълго, че да трябва да го разделим на две части, но оказа се, че наистина Brother MFC-B7715DW има с какво да ни изненада приятно.