Остават само няколко часа до голямото събитие, което очакват всички фенове на марката Apple и на новите технологии като цяло. В 20:00 часа българско време в САЩ ще започне събитието по премиерата на новите смартфони от популярното семейство iPhone. Ако се интересувате как да гледате онлайн премиерата, под този хиперлинк ще намерите нашата подробна статия, в която ви обясняваме стъпка по стъпка, как да направите това.

Тук пък ще синтезираме най-новите и интересни данни, които знаем за новите айфони преди премиерата им, а по-горе пък сме приложили любопитно видео, кеото показва един от последните рендъри за дизайна на модела.

 

 

Първата достоверна информация е, че Apple подготвят да ни покажат общо 4 устройства. Това ще бъдат iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 и iPhone 12 Mini. A не както се предполагаше, че заедно със смартфоните ще можем да видим и първите MacBook с ARM.

Дизайнът на моделите ще е еднакъв, като разлика ще има само в размерите им. При всичките четири ще се запази основната и наложила се като типична iPHone визия, като за разлика от заоблените периферни части, които наблюдаваме от iPhone 6 насам, при 12 отново ще има отсечени линии както при iPhone 4, iPhone 4S и iPhone 5, iPhone 5S и ъпгрейднатият iPhone SE, който имаше хардуер на iPhone 6, но е с дизайн на 5. Очакват се и нови интересни цветове, ако може да се вярва течовете на снимки от последните часове, които имат претенции да са реални.

 

iPhone 12 Mini се очаква да има 5.4“ диагонал на дисплея, останалите са с 6.1“ и 6.7“. Дисплеят при iPhone 12 Pro и Pro Max ще има 120Hz честота на опресняване.

Предполага се, че всички те ще се захранват от новия фирмен процесор Apple A14 Bionic и ще имат 5G поддържка за по-качествена телефония и безжичен интернет. Стандартният iPhone 12 и неговият Mini вариант ще са с по 4GB RAM, а оперативната памет на Pro версиите ще бъде 6GB.

Както знаем iPhone са едни от най-добрите смартфони по отношение на видео заснемането. Това се очаква да продължи и при новите модели, като всички те ще могат да снима 4K видео с 240fps. При iPhone 12 Pro и Pro Max се очаква да има LidAR скенер, който най-общо казано служи за измерване на разстояния чрез осветяване на обекта с лазерна светлина, отразена в специалния сензор.

По предварителна информация двата Pro модела ще имат с около час по-добро време за автономност в сравнение с предишното поколение на модела, а iPhone 12 Mini ще има с един час по-малко в сравнение с iPhone 11.

 

 

За съжаление е много вероятно в кутията на новите смартфоните да няма слушалки, а зарядното да бъде стандартно.

Знаете, че наскоро Apple престанаха да продават колонки на други производители, това ни подсказва, че е време да видим и фирмената безжична HomePod Mini.

 

Напълно възможно е по време на презентацията си Apple да представят още и своя Air Tag. Той е малка джаджа, която можете да оставите в чантата си и да получавате звукови известия, ако смартфонът се отдалечи прекалено далеч. Все пак iPhone е скъпа инвестиция и никой не би бил щастлив да го загуби или да му го откраднат.

 

Цена

Тук ще споделим и предварителната информация, която знаем за цените и разновидностите на моделите:

iPhone 12: 64GB - $799, 128GB - $849, 256GB - $949

iPhone 12 Mini: 64GB - $699, 128GB - $749, 256GB - $849

iPhone 12 Pro: 128GB - $999, 256GB - $1149, 512GB - $1349

iPhone 12 Pro Max: 128GB - $1099, 256GB - $1249, 512GB - $1449

 

Още от Digital.bg: 5 полезни неща, които може да правите с вашия смартфон с Android

 

Музика: Bensound.com