Феновете на технологиите, вече тръпнат в очакване на датата 8 Август 2020г. Както вече стана ясно, тогава ще се състои премиерата на новите два модела смартфони в семейството на Samsung. Общото между тях е, че са с бизнес насоченост и имат параметри, които отговарят на изискванията на този, имащ славата на по-капризен тип потребители.

Това са Samsung Galaxy Note 20 Ultra, който вече ви показахме в интересно предпремиерно видео, което показва, как вероятно ще изглежда модела. Вторият смартфон, чиято премиера очакваме е малко по-екстравагантният Samsung Galaxy Z Fold 2. Името първоначално се смяташе, че ще бъде Galaxy Fold 2, но се оказа, че сгъваемата линия на Samsung ще носи името „Galaxy Z“.

 

 

За момента в Интернет няма достатъчно правдоподобно видео, което да показва дизайна на устройството, но предположенията са, че Z Fold 2 ще прилича визуално доста на предшественика си Samsung Galaxy Fold, който беше представен от компанията в началото на миналата година.

Вече има различни 3D рендъри, които предполагат как би изгледал визуално новия модел, като над статията сме приложили някои от по-смелите решения, които изглеждат реалистично, както и съпоставка с визията на предишното поколение Fold.

 

Едно от най-интересни предположения за бъдещият Galaxy Z Fold 2, е свързано с дисплеите му. Те отново ще бъдат общо 3, но вече ще са пълноразмерни. Ще припомним, че при настоящият Fold също имаме 3, но външният е с ограничени размери, а единия вътрешен е с голяма мъртва зона. Идеята при наследникът му двата вътрешни дисплея в разгънато положение да образуват един голям, който да е напълно функционален, с почти изцяло активна зрителна зона.  Третият (външен), пък да позволява на Z Fold 2 да се използва нормално като стандартен смартфон, без да бъде разгъван постоянно.

Тук е момента да спрем поглед на камерите. Различни предположения има за тяхното местонахождение. Визираме камерите вградени в дисплеите на смартфона, защото в отворено, със сигурност бизнес потребителите, ще имат нужда от такава, не толкова за селфита, колкото за видео разговори.

 

Камерите по всяка вероятност ще са в централната част на по-малкият от двата дисплея или дори в дясната му част. Като на външният дисплей ще има още една селфи камера от типа „punch hole“. Според различни течове на информация се смята, че основният дисплей ще бъде със 7.59" диагонал, а по-малкият с 6.23". Дисплеят по всяка вероятност ще бъде с LTPO OLED панел и със 120Hz честота на опресняване.

Основната камера на смартфона по всяка вероятност ще бъде еквивалентна на тази при другия премиерен модел Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

 

Тя има общо 3 сензора, като основният от тях е с цели 108MP, втората камера ще е 12MP и ще се използва за ултра широкоъгълни снимки, а третата ще е перископична, със 100х приближаване на обекти в кадър.

 

Цена в България

Все още няма официални данни за цената на Samsung Galaxy Z Fold 2. На няколко места обаче вече излезна информация, че цената му ще надхвърля 2000 Евро, което си е една доста сериозна инвестиция за покупка на смартфон. Това обаче по никакъв начин не ни изненада, предвид, че настоящият Galaxy Fold (F900) се продава в България за 3500 лева. А тук имайте предвид, че централния процесор с който ще се предлага Galaxy Z Fold 2, ще бъде със сериозна цена. Става дума за Snapdragon 875, който е значително по-скъп в сравнение със Snapdragon 865 и Snapdragon 855, който задвижва първият Galaxy Fold. По тази причина част от по-високата цена на наследника му ще има своето логично обяснение.

 

 

По отношение на батерията - смята се, че тя ще бъде с 4365mAh заряд. Смята се също така, че смартфонът ще върви в комплект с 25W Fast Charge зарядно. Од друга страна обаче, както вече писахме Samsung също може да премахне зарядните от комплекта на Galaxy S30, подобно на iPhone 12, та има малък шанс, това да се случи и с Galaxy Z Fold 2. Дали това ще се случи, както какво всъщност ще ни предложи новият модел на Samsung, предстои да разберем в началото на месец Август.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за смартфона Samsung Galaxy S21 (S30) - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com