На 5 Август 2020 година, очакваме премиерата на няколко интересни устройства от южнокорейският технологичен гигант Samsung. Едно от тях е наследникът на екстравагантният и запомнящ се Samsung Galaxy Z Flip, който първоначално се смяташе, че ще носи името Samsung Galaxy Z Flip 2, но се оказа, че вероятно ще се казва Samsung Galaxy Z Flip 5G.

 

 

По-рано този месец, благодарение на китайската TENAA сертификация, можахме да видим няколко снимки, които разкриват дизайна на новия модел на Samsung. Последствие и американският блогър Evleaks показа снимки, които се твърди, че са на телефона в елегантният Mystic Bronze цвят, в който ще бъде представен в началото на идния месец.

 

 

Сега вече имаме още повече информация за дизайна, благодарение на видео, което намираме публикувано в Twitter акаунта на известният инсайдър Evan Blass.

В поста се твърди, че благодарение на теч на информация, той се е с добил с него и сега го споделя с последователите си. Видеото наистина изглежда реалистично и точно в стила на Samsung. Но дали е 100% истинско, винаги го оставяме под въпрос. Видеото можете да видите и сами, прикрепено над тази статия.

 

Технически характеристики

Самият факт, че смартфонът ще носи името Samsung Galaxy Z Flip 5G, ни подсказва, че ъпгрейдите в техническо отношение няма да са сериозни, а той по-скоро ще бъде фейслифт на стандартният Samsung Galaxy Z Flip, който поддържа 4G мрежи. Журналистът Макс Вайнбек (Max Weinbach) от XDA Developers, пък сподели, че основната разлика между 4G и 5G версията на смартфона ще е централният процесор. При двата модела, той е съответно Snapdragon 855+ и Snapdragon 865+.

 

 

Благодарение на публикациите в TENAA сертификацията знаем, че Samsung Galaxy Z Flip 5G ще има две камери, съответно с 12MP и с 10MP. Ще ви припомним, че при все още актуалният флагман Z Flip и двете камери са с по 12MP еквивалент.

Отдавна обаче вече знаем, че по-малкото мегапиксели, в никакъв случай не значат по-лошо качество на снимките. Напълно възможно е Samsung да интегрират иновативен сензор с по-добро качество от това на предшественика. А при него снимките също бяха доста добри.

Възможно е обаче в сертификата на TENAA десетте мегапиксела да са тези на предната селфи камера. Защото при първият Samsung Galaxy Z Flip, тя е точно толкова.

Смята се, че новото поколение на смартфона ще бъде с 0.5мм по-дебел и с 0.1мм по-висок корпус. Това е едва забележима промяна, но според XDA я има. Промяна в при размера и резолюцията на AMOLED дисплея на Samsung Galaxy Z Flip 5G няма да има.

В разгънато положение, той е с 6.7"диагонал и с резолюция 2636х1080 пиксела. Операционната система на телефона пък ще бъде Android 10 с потребителски интерфейст One UI 2.5. Не се съобщава за никакви промени в параметрите на батерията. При Samsung Galaxy Z Flip тя е Li-Po акумулаторс с 3300mAh заряд.

 

Цена в България

Ако наистина промяната в Samsung Galaxy Z Flip 5G спрямо 4G предшественика му е толкова малка, логично е да очакваме цената на новия модел да бъде близка до тази на вертикално сгъващият се доайен.

 

 

Има обаче един страничен фактор, който може да повлияе на цената на устройството и това е, че централният процесор Snapdragon 865+ е малко по-скъп.

Дори и да има разликата в цената, тя едва ли ще е съществена. Нашето предположение за цената на Samsung Galaxy Z Flip 5G към момента е между 2700 и 3000 лева. Дали предположението ни е вярно и какво точно ще предлага на потребителите новият Z Flip 5G, предстои да разберем съвсем скоро.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за смартфона Samsung Galaxy S21 (S30) - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com