Със сигурност сред вас има фенове на смартфоните Samsung. Да, вие знаете, че неотдавна Samsung представи своите бюджетни Samsung Galaxy A11, Samsung Galaxy A21, Samsung Galaxy A31, Samsung Galaxy A51 и Samsung Galaxy A71, които благодарение на функциите и цената си със сигурност са събудили интереса на много потенциални купувачи.

 

 

Години наред марката Samsung е сред най-предпочитаните в България, но наравно с бюджетните си предложения, популярността ѝ идва по-скоро от флагманите. Голяма част от българите предпочитат да купуват топ моделите на бранда, независимо от високата им цена.

За това разбира се голяма заслуга имат и телекомите, които ги предлагат с доста атрактивни намалени цени при подписване на договор за услугите им. Така например актуалният флагман Samsung Galaxy S20 Ultra, в свободна продажба струва 2600 лева, а при подписване на договор цената му спада до: А1 – 1870 лева / Виваком - 1520лева / Теленор – 1740 лева.

Със сигурност подобна практика ще има и при бъдещите топ модели, които ще наследят актуалните представители на Samsung Galaxy S20 серията. Относно името на наследника обаче има малко колебание. От една страна е логично, то да бъде Samsung Galaxy S30, но пък от друга страна вече видяхме, че южнокорейците прилагат друг тип буквено-цифрова комбинация и моделът може да се казва Samsung Galaxy S21.

 

 

За момента можем само да гадаем, като истината ще стане ясна в началото на 2021 година, когато се очаква да се състои премиерата на моделната гама.

Повече от половин година по-рано обаче в Интернет се коментират горещо теми свързани с дизайна, използваните материали, дисплея, техническите характеристики, камерите и батерията на Samsung Galaxy S21 (S30).

В тази статия ще синтезираме по-интересните вероятни обновления, а над нея можете да видите един от популярните 3D виртуални проекти, които имат предоположение, как би изглеждал смартфонът.

Например едно от интересните неща които се спрягат в Интернет пространството е, че новия модел ще бъде по-скоро сериозен ъпгрейд на стария, отколкото изцяло нова концепция. Като основно Samsung ще работи върху подобряването на камерите.

 

Процесор и хардуер

Друга от интересните теории е свързана с хардуера на Samsung Galaxy S21 (S30) . Възможно е той да бъде по-слаб от този на Samsung Galaxy Note 20. Това ще се дължи на факта, че бъдещият процесор Snapdragon 875 ще е с 50% по-скъп от досегашният Snapdragon 865 и ще има X60 5G модем. Едва ли обаче южнокорейците ще използват стар процесор или ъпгрейднатият му вариант Snapdragon 865 Plus, а по-скоро ще заложат на Exynos 1000, който според различни данни трябва да бъде три пъти по-бърз от Snapdragon 865.

 

Цена

Ако обаче Samsung изберат Snapdragon 875  за S21, то цената на смартфона ще се увеличи спрямо тази на предшественика му. За колко ще се продава Samsung Galaxy S21 (S30) в България, можем само да гадаем, защото не знаем със сигурност, какъв хардуер ще използват Samsung. Tенденциите обаче сочат, че цената му едва ли ще бъде по-ниска от 2000лв. 

 

 

Все повече се говори, че основната камера на Samsung Galaxy S21 (S30) ще бъде с цели 150MP. Технология ѝ ще е същата Nano-cell както при 108MP ISOCELL Bright HM1 сензора, който има Samsung Galaxy S20 Ultra. Тази камера може да бъде и със 100-кратно приближаване.

Един от интересните потенциални ъпгрейди, които споделя Sammobile е този, че предната селфи камера на Galaxy S21 (S30) може да е с оптична OIS стабилизация. Според слуховете южнокорейският технологичен гигант тества два прототипа за селфи камери – единият е с 1/2“ сензор, който по всяка вероятно ще е с 48MP еквивалент) и втори с 1/2.55“ размер с 12MP.

 

 

Има голям шанс селфи камерата на Samsung Galaxy S21 (S30) да бъде вградена под дисплея. Ще ви припомним, че за този бъдещ тренд се говори засилено в последно време и ако появата му ще се състои в близко бъдеще, очакваме доайенът да бъде или Galaxy S21 (S30), или Huawei P50 Pro или iPhone 13 Pro.

 

Дисплей

Както знаем, Samsung е един от основните производители на дисплеи в световен мащаб и това почти сигурно гарантира приятни изненади в качеството на картината при бъдещият Galaxy S21 (S30). Макар да е малко трудно да има подобрения, предвид, че към настоящият момент, дисплеите на моделите от S20 серията са с кристално чисто качество.

 

 

Имаше слухове, че Samsung може да използват OLED дисплеи на BOE, за да постигнат по-ниска цена на Galaxy S21 (S30), но на база различни коментари сме по-скоро склонни да не вярваме в това предположение.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за смартфона Huawei Mate 40 Pro - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com