Както вече знаете, неотдавна Samsung представи новите си бизнес флагмани Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra. Последствие те ще се сдобият и с олекотена бюджетна версия Note 20 Lite, която е предназначена за по-масовият и не чак толкова платежоспособен потребител.

Докато това обаче се случи има доста време. Както знаем, Samsung почти никога не показва своите Lite версии заедно с флагманите. Така например Samsung Galaxy Note 10 бе представен през Август 2019 година, а Samsung Galaxy Note 10 Lite през Януари 2020 година.

Нещата стоят по абсолютно същият начин и при S-серията на южнокорейският технологичен гигант. Samsung Galaxy S10 беше представен през Февруари 2019 година, а неговата Samsung Galaxy S10 Lite версия - почти цяла година по-късно, през Януари 2020 година, непосредствено преди премиерата на актуалният Samsung Galaxy S20.

Кога ще се появи Samsung Galaxy S20 Lite? Това е въпрос, от който много фенове на технологиите се интересуват. Благодарение на известният и доказал се като достоверен инсайдър OnLeaks, получаваме рендър видео, от което става ясно как ще изглежда бъдещият бюджетен смартфон. Също така от информацията му, а и от други места научаваме, че всъщност смартфона има доста голям шанс да се нарича Samsung Galaxt S20 FE. Абревиатура зад която се крие "Fan Edition".

 

Смартфонът трябва да е с размери 161мм на 73мм и да бъде дебел 8мм, което означва, че ще е една идея по-голям и дебел от първообраза си. За разлика от него обаче, FE ще бъде с по-голям диагонал на дисплея и ще се позиционира по средата, между S20 и S20 Ultra.

Те са с 62"и 6.9", а според теча на информация, S20 Lite ще има 6.5“ диагонал на дисплея. Самият той ще бъде Infinity-O, с вграден Fingerprint сензор и 120Hz честота на опресняване,

В горната част на дисплея се намира 32MP селфи камера Тройната камера върху гърба пък ще бъде с разположение, подобно на това при стандартният S20.

 

Основният сензор се очаква да бъде 12MP Sony IMX555. Партнират му още един 12МР но ултра широкоъгълен и един 8МР телефото с 3х оптично приближаване.

Корпусът на смартфона е със защитa IP68. Гърбът му е пластмасов, а периферната рамка метална. В дясно са бутонът за активиране и курсора за звука. Долу са USB Type-C порта за зареждане и пренос на данни, каки решетките на високоговорителя и микрофона. Слота за SIM карти е изнесен в горната периферна част.

В основата на хардуера на Samsung Galaxy S20 Lite се очаква да стои централен процесор Snapdragon 865, с два варианта на обема на оперативната памет - 6GB и 8GB. Операционната система, както се и очаква е Android 10, с потребителски интерфейс OneUI 2.5.

Всичко изброено до тук ще се захранва от батерия с 4500mAh заряд. По данни на източника на информация, Samsung Galaxy S20 Lite Fan Edition ще се предлага в четири много ефектни цвята - червено, бяло, зелено и оранжево.

 

Цена

Предполага се, че смартфонът ще бъде официално представен през Октомври, като ще има две версии – 5G и 4G. Цената на Samsung Galaxy S20 Lite се очаква да бъде около 1250 лева.

 

Още от Digital.bg: Каква е цената на смартфона Samsung Galaxy Note 20 Ultra в България с договор към А1, Виваком и Теленор (Видео)

 

Музика: Bensound.com