Според много престижни класации, най-добрият смартфон за снимки през 2020 година (до момента на публикуването на тази статия) е Huawei P40 Pro. Ние също имахме удоволствието да го тестваме обстойно и в нашата класация за камерафони, P50 Pro също държи челната позиция.

Време е обаче да надникнем в бъдещето и да си помечтаем за нещо още по-добро, смартфон който по всяка вероятност ще оглави почти всички класации и със сигурност ще снима още по-добре от P40 Pro.

В изявление пред Gizmochina, шефът на P-подразделението на Huawei - Уанг Йонганг (Wang Yonggang) сподели, че още преди да е бил представен настоящият флагман P40 Pro, Huawei вече усилено са работили над новият му лайфстайл наследник P50 Pro и респективно производните му модели Huawei P50 Lite или стандартният P50.

 

 

Все още е прекалено рано да се правят достоверни прогнози за това, как ще изглежда Huawei P50 Pro или какви точно ще бъдат техническите му характеристики и иновации, но в Интернет вече има интересни рендъри, 3D анимации и технически характеристики, които са обявени от източниците си като течове на информация.

Тук ще синтезираме най-интересните от тях, а във видеото което сме приложили над тази статия, можете да видите една от виртуалните концепции, които сметнахме за най-интересни да ви покажем.

 

Технически характеристики

По отношение на хардуера на P50 Pro, Gizchina сподели нещо много интересно. Възможно е смартфонът да се задвижва от централен процесор MediaTek Dimensity 2000, вместо от Kirin, който до този момент винаги е стоял в основата на P-серията на китайският технологичен гигант. Доводите идват от там, че американското правителство въведе редица санкции и забрани, които създават сериозни проблеми на Huawei.

Времето обаче показва, че всеки проблем си има решение и Huawei лесно намират такова за всеки от създалите се проблеми. Така едно от потенциалните решения на TSMC проблема е преминаване към чип MediaTek Dimensity 2000 при лайфстайл флагмана за 2021 година.

 

 

Камера и снимки

Някои източници смятат, че камерите на смартфона ще бъдат вертикално разположени, други  че оформлението им ще бъде по-скоро квадратно или правоъгълно.  По-интересно е обаче да се отбележи, че P50 Pro по всяка вероятност ще е първият смартфон с Liquid Lens технология на камерата. Все пак не случайно всяка година флагманът ма P-серията на Huawei оглавява престижната класация на DxOMark. По всичко личи, че и P50 Pro ще продължи традицията.

Предположението за Liquid Lens  идва на база патент, който Huawei са регистрирали в CNIPA (China National Intellectual Property Administration). Тази технология ще замени стандартното стъкло при камерите на смартфоните с оптична течност с клетъчната структура. Едно от преимуществата на "течната леща", която до момента се е използвала основно при микроскопите е, че така камерата на P50 Pro ще има много по-добра фокусировка и стабилизация, спрямо всичко, което сме виждали до момента от смартфон.   

 

 

За разлика от Huawei P40 Pro, който има голяма двойна, вградена в дисплея елфи камера, повечето предположения сочат, че P50 Pro ще има или един централно разположен сензор, изскачаща Pop-up камера или вградена под самия дисплей камера. Второто се очертава да е един от трендовете през 2021 година и въпрос на съвсем малко време, да разберем коя ще е първата марка, която ще го интегрира при смартфоните си.

 

Самият дисплей се смята, че ще бъде извит и ще покрива цялата периферна част на рамките. Подобно нещо видяхме вече и при рендъра на Huawei Mate 40 Pro. За дисплея на P50 Pro се говори, че може да е с цели 6.8“ диагонал, 8K резолюция и 244Hz честота на опресняване.

 

Цена в България

Трудно е да се каже на каква цена ще се предлага Huawei P50 Pro в България. Познавайки добре развитието на P-серията обаче, може да направим предположение, че P50 Pro би бил с цена в диапазона около 2000лв. Дали предположението ни ще бъде точно, предстои да разберем в началото на 2011 година, когато ще се състои премиерата на модела.

 

 

И за финал сме оставили нещо забавно, което открихме в Alliexpress, търсейки информация за P50 Pro. Грешка или хитър оптимизационен ход на търговци показва, че там вече се продават кабели за зареждане и стъклени протектори за дисплея на Huawei P50 Pro.

Не се подлъгвайте, това е 100% фейк, така че винаги имайте едно наум за това което четете в Интернет. В едно можете да сте сигурни – в Digital.bg не само научвате новините от света на технологиите преди всички, тук също така достоверността на новините е проверена.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за смартфона Huawei Mate 40 Pro - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com