Независимо, че вече е модел на почти две години, дори към днешна дата Huawei Mate 20 Pro е един от най-добрите смартфони на пазара. Той съчетава в едно всичко от което може да има нужда един бизнес потребител.

Всъщност, ако P-серията на Huawei е с по-лайфстайл насоченост и винаги показва най-новото при камерите на китайският технологичен бранд, до Mate-серията е техническият доайен. 

Малко по-нагледно обяснено - когато се появи Mate 20 Pro, при него за първи път видяхме процесора Kirin 980, който по-късно се появи при лайфстайл модела P30 Pro. От своя страна P30 Pro беше първият смартфон на Huawei който основна 40MP камера с апертура f/1.6, с която пък през есента на 2019 година беше оборудван Huawei Mate 30 Pro

 

 

И така към настоящият момент топ лайфстайл моделът на китайците е появилият се неотдавна Huawei P40 Pro, а новият бизнес модел Huawei Mate 40 Pro, предстои да се появи през месец Октомври. Стигаме до това заключение на база факта, че Huawei Mate 20 Pro беше представен на Октомври, а Mate 30 Pro през Септември. Сега имаме фактора COVID-19, който забави значително всичко в света на технологиите. Та по-логично е и тази година премиерата да е през Октомври.

По предварителна информация, която намираме благодарение на различни източници и на собствениците си познания, можем да направим някои предположения в аванс за техническите характеристиките на този топ модел.

 

 

На първо място, именно при него ще видим за първи път в действие новият 5nm процесор Huawei Kirin 1020, който не е изключено да носи и името Huawei Kirin 1000. Процесорът, който ще се произвежда в заводите на TSMC ще бъде много по-бърз и енергоефективен в сравнение с актуалните към момента 7nm чипове на компанията, А те както практиката ни показва, работят отлично.

Очаква се процесорът с продуктово име "Baltimore" са е 8-ядрен, с Cortex-A78 архитектура.

Дисплеят на Huawei Mate 40 Pro със сигурност ще бъде доста голям, като има шанс към него да върви в комплект специален M-Pen стилус. От данни, които по-рано този месец споделиха от Display Supply Chain Consultants (DSCC), дисплеят на Mate 40 Pro ще бъде със 120Hz честота на опресняване. В последно време все по-често се говори за вградени в дисплея предни селфи камери. Нищо чудно и Mate 40 Pro да е първият Huawei с такава.

 

 

Както вече стана дума, обикновено Mate серията на Huawei не показва премиерни камери, но при Mate 40 Pro има шанс нещата да стоят по друг начин. Широкоъгълната камера на смартфона може да има нова технология, която значително ще намали изкривяването на снимките ри подобен тип кадри.

Напълно възможно е Mate 40 Pro да е първият смартфон на Huawei, който ще използва "Free Form" и "9P" модулите на компанията Largan Precision. В резултат снимките ще бъдат с още по-ниско ниво на шума при ниска осветеност, без значение от какво разстояние се снима.

Разположението на камерите се очаква да продължи това, което имаме при Mate 30 Pro, но с промяна на формата и добавяйки някои допълнителни екстри.

В Интернет вече има множество интересни рендъри, потенциални лийкове и 3D анимации. От последни избрахме една, която изглежда доста правдоподобно и ако ако издава поне малка част от визията на Mate 40 Pro, то определено смартфонът ще се радва на голям интерес. Въпросното видеото, можете да намерите над тази статия. В него можете да видите и някои други интересни подсказки за техническите характеристики на смартфона. Те обаче по-скоро са в стил "Какво бихме искали да има Mate 40 Pro", по тази причина и не акцентираме върху тях като потенциално правдоподобни.

 

Цена

По отношение на цената на Huawei Mate 40 Pro, все още е рано да правим предположения, но можем да кажем, че тя по всяка вероятност ще бъде близка до тази на миналогодишният Huawei Mate 30 Pro. Цента му по време на премиерата му в Лондон беше точно 1099 Евро.

 

Музика: Bensound.com