По всичко личи, че 2021 ще е година в която ни очакват много и интересни премиери от света на мобилните технологични устройства. Това е очаквано, предвид че в последните години технологичните гиганти се развиха много сериозно напред в иновациите и за отрицателно време смартфона се превърна от нещо стандартно в супер мултифункционално устройство, с което буквално можем да правим всичко.

В него вече има изкуствен интелект, който се самообучава, дисплей който пресъздава картината по добре от това което реално може да възприеме окото ни, мощен хардуер, съпоставим с този на в пъти по-голям компютър, батерии които се зареждат напълно за минути. Каква е следващата стъпка в еволюцията на смартфоните?

 

Това е въпрос, който много хора си задават. В серия от интересни видеа, Digital.bg ви показва благодарение на 3D рендъри, как биха изглеждали бъдещите топ модели смартфони на различни премиум брандове, като в статиите към тях, обсъждаме всичко, което се коментира в глобалната Интернет мрежа преди премиерата им.

Един от тези смартфони е Samsung Galaxy Note 30 Ultra, който ще наследи Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, с който вече ви запознахме в подробно видео ревю.

 

Дизайнът на бъдещия модел, вероятно ще запази основата на настоящия и ще е със същата концепция със скрит S Pen стилус. Предвид, че смартфонът се очаква да бъде по-добра камера и хардуер, не очакваме корпусът му да е по-компактен от сегашните 164.8мм на 77.2мм с дебелина 8.1мм и 208гр тегло.

Голямата промяна очакваме да се появи при дисплея на Note 30 Ultra, където по традиция Samsung са едни от най-добрите със своите Super AMOLED и последствие Dynamic AMOLED 2X екрани. При новия модел се очаква дисплея да заема над 95% от лицевата част на смартфона, като ще продължава с извивка и към дългите периферни части. Ако бъдещият Samsung Galaxy S30 Ultra, не е първият смартфон на южнокорейците с вградена под дисплея селфи камера, то със сигурност Note 30 Ultra ще е доайенът.

Просто вече е почти сигурно, че през 2021 година ще видим смартфон с тази екстра от Samsung. Като големина, дисплеят едва ли ще бъде с повече от 6.9“, както при Note 20 Ultra. Просто всичко над този размер би било неудобно за работа. Възможно е да има ъпгрейд при честотата на опресняване на картината. Сега тя е 120Hz, като предположението е, че може да се увеличи до 144Hz.  

 

 

Коментира се, че Galaxy Note 30 Ultra ще бъде най-добрият камерафон на Samsung, като най-смелите предположения са за така наречената "Human Eye" камера, която има на разположение 600MP еквивалент. Все пак обаче сме малко песимистично настроени към толкова много мегапиксели, които реално практиката показва, че не са чак толкова нужни.

По-скоро основният сензор на Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G ще бъде 108MP подобно на този при предшественика му, но светлосилата ще се увеличи до f/1.6 или дори f/1.4, a размерът на пиксела ще стане още по-малък от сегашните 0.8µm. Със сигурност Samsung ще ъпгрейднат камерата и по отношение на приближаването, което в момента е тренд. В май-добрият случай очакваме сензор с 10х оптично приближаване и 100х хибридно. Едно от абсурдните и не особено логични предположения е, че непосредствено до камерите на новия модел ще има още един дисплей за известия. Това обаче едва ли ще се реализира.

 

 

По отношение на хардуера е почти сигорно, че новият модел ще има процесор Snapdragon 875, като RAM паметта по всяка вероятност ще бъде 12GB, но не е изключено и да има вариант с 16GB.

Едва ли Samsung ще работят върху увеличаването на заряда на батерията на бъдещият си модел. Той отново ще е около 4500mAh. Ъпгрейд обаче със сигурност ще има при бързото зареждане. В момента то е 25W, с което южнокорейците отстъпват на доста от конкурентите си. За да бъдат сред най-добрите при бързото зареждане, Samsung трябва да снабдят бизнес флагамана си с 65W Fast Charge.

 

 

След всичките тези подобрения обаче има голям шанс цената на смартфона да бъде по-висока от тази на Note 20 Ultra. В Интернет се спрягат базови цени около 3000 лева. Дали това ще е така, както и кои от предположенията ни са се оказали верни, предстои да разберем след почти година. Ако всичко върви по план, премиерата на Samsung Galaxy Note 30 Ultra ще се състои през Август 2021 година.

 

Още от Digital.bg: Ето каква е реалната цена на смартфона Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G (Видео)

 

Музика: Bensound.com