Геймърските лаптопи винаги са били едни от най-интересни за тест във видео ревютата на Digital.bg. Ако преди години обаче играехме игри основно на десктоп и лаптоп компютри, то днес става все по-популярен мобилният гейминг, за който използваме смартфони.

 

 

Много по-удобно е просто да носим в джоба си универсално устройство и да играем с него, когато имаме свободно време, вместо да мъкнем постоянно със себе си тежка чанта, специално за лаптопа си.

Това е ясно и на самите производители на геймърски устройства, които в последно време активно работят по създаването на все по-добри геймърски смартфони. Може би най-дългоочакваният от всички тях е Lenovo Legion.

 

 

Като представител на доста сериозна геймърска серия, от него очакваме наистина впечатляващи параметри. Вече в Интернет има достатъчно количество течове на информация и рендъри, на база на които можем да предположим, че Lenovo Legion Gaming Smartphone ще си заслужава.

Дори се говори, че телефонът може да бъде с водно охлаждане, което вече ни кара да се усмихнем доволно.    

Благодарение на китайско видео вече знаем, че кутията на смартфона ще е направо страхотна. Тя е направена изцяло в геймърски стил и със сигурност, този който си купи геймърският Lenovo Legion Phone, ще остане впечатлен още от опаковката му.

 

Технически характеристики

Буквално преди броени часове пък в китайската социална мрежа Weibo, попаднахме на подробна информация и видео от самия смартфон, благодарение на което разбираме някои от техническите характеристики на геймърският Lenovo Legion.

Сред ключовите характеристики на Lenovo Legion Gaming Smartphone е честотата на опресняване на неговия дисплей. Тя е цели 144Hz. Процесорът, който ще стои в основата на хардуера е добре познатият ни Qualcomm Snapdragon 865, а оперативната RAM памет е 6GB LPDDR5. Вградената памет е UFS 3.0 с обем от 128GB.

 

 

Предполага се обаче, че смартфонът ще има и Pro версия. При нея RAM паметта ще е цели 16GB, а сториджа 512GB UFS 3.1. Операционната система на телефона ще е фирменият ZUI 12, който е базиран на Android 10.

Телефон с наименование Lenovo Legion L79031 се появи и в класацията AnTuTu Benchmark, там той постига 4556 точки в теста на едно от ядрата и 13438 точки на всички.

Според други течове на информация се предполага, че геймърският смартфон ще има батерия с 5000mAh заряд, която ще върви в комплект с бързо 90W зарядно.

 

Цена в България

Все още никъде не е спрягане цената на Lenovo Legion Phone, но тя със сигурност няма да бъде бюджетна. За момента можем само да гадаем, като предположенията при всички случаи биха надхвърлили 3000 лева. Разбира се, винаги остава възможността Lenovo да изненадат геймърите приятно и цената на смартфона да е по-ниска.

 

 

Каква точно ще е цената и какво в техническо отношение ще предложи на геймърите смартфонът Lenovo Legion, предстои да разберем съвсем скоро. Премиерата на модела се очаква да се състои на 22 Юли, като по това време ще бъде показан още един смартфон, който е подходящ за игра на игри - Asus Rog Phone 3.

Него, както и още интересни предпремиерни смартфони, можете да видите в нашето видео Топ 5 смартфони, които очакваме да се появят през месец Юли.Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за смартфона Microsoft Surface Duo - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com